HTC One M9, analys

0 Shares

Under MWC i Barcelona, HTC presenterade sitt nya flaggskepp, HTC One M9, den här enheten har gett mycket att prata om, främst på grund av problem med överhettning, på grund av processorn som den innehåller och har också kritiserats av så kontinuerlig design. Trots allt det här, den här enheten den har några mycket intressanta kvaliteter som vi kommer att upptäcka nedan.

Tekniska egenskaper

Mått och vikt: 144,6 x 69,7 x 9,6 mm med 157 gram

Skärm: 5-tums IPS LCD-panel med FHD-upplösning (1920 x 1080)

Processor: Qualcomm snapdragon 808 octa-core (4 x [email protected] + 4 x Cortex-A57 @ 2GHz), Adreno 430 GPU

BAGGE: 3 GB

Lagring: 32 GB utbyggbart via microSD upp till 128 GB

Backkamera: 20 megapixlar

Fram kamera: 4 megapixlar med ultra-pixelteknik

Batteri: 2840 mAh

Anslutningar: Wi – Fi ac, 4G LTE, NFC, Bluetooth 4.1, HDMI MHL 3.0

OS: Android 5.1 med HTC Sense 7

Andra: Infraröda strålar på toppen

Design: Samma, men vi gillar det

DSCN0336

Denna M9 har kritiserats för sin kontinuerliga design, sanningen är det den har mycket som sin föregångare, men i en sak kan vi vara säkra, den här terminalen är väldigt fin, tack vare din metallisk design som gör det så elegant. HTC One M9 finns i färger silvergrå, med ett guldband och in mörkgrå eller guld i färgen.

I den bakre delen sticker ut 20 megapixel kamera och den htc -logotyp. På framsidan, som i alla enheter, är det som sticker ut 5 tums panel, men för den här enheten har vi framsidan mycket dåligt använd, den dubbla främre högtalaren tar mycket plats och det svarta bandet som vi har på toppen av M9 med HTC -logotypen slösar mycket på skärmen.

Prestanda.

Med blandningsprocessor Qualcomm Anapdragon 810, GPU Adreno 430 och den 3 GB RAM, vad vi har är en enhet med mycket bra prestandaVi kommer inte att hitta någon form av fördröjning, och vi kommer att köra perfekt krävande spel och applikationer. Dessutom är enhetens flytbarhet imponerande.

Miljonfrågan, Blir det varmt? Det problemet det har kunnat lösas efter uppdateringar, men ibland, oftast när du spelar spel eller tittar på många videor om du märker det värms upp. Vår slutsats är att eller det blev inte så varmt som media sa, eller det har lösts tack vare uppdateringarna som HTC har släppt.

Skärm, QHD? för vad?

DSCN0291

HTC har valt en skärm av 5 tum med FHD -upplösning. Om vi ​​jämför det med avancerade enheter ligger denna upplösning lite efter, men det är sant behöver inte mer upplösning. I en 5-tums IPS LCD-panel är det inte nödvändigt att gå längre, resultaten är mycket bra och främst med skärmen kommer vi inte att ha problem.

programvara

Denna HTC kom från fabriken med Android 5.0 Lollipop och nu har vi Android 5.1 med sin egen kappa, HTC Sense 7, en cape som inte är den vackraste och liknar inte ren Android alls men tänk om det har lämnat oss en mycket god smak i munnen. De funktioner vi har tillgängliga är otrolig, vi kan helt anpassa vår udde, från lägga till nya teman mycket personlig upp till ändra platsen för navigationsknapparna.

HTC har valt en widget som heter HTC Sense Home. Vad den här widgeten gör är att beroende på var vi är (hemma, på jobbet, borta) organiserar de applikationer som vi ska använda under sådana omständigheter. denna widget är helt klart anpassningsbar.

Kamera

l

Den bakre kameran på denna terminal är 20 megapixlardet stämmer, HTC besluta att lägga åt sidan (åtminstone i den bakre kameran) ultra-pixel teknik och väljer en 20 megapixelsensor. Tyvärr kameran Det är absolut inte ett av de bästa på marknaden, vi kan ta bra bilder, men vid många tillfällen kommer bilder ut med mycket ljud, mycket dåligt kontrasterat och det är inte på höjden av en nuvarande avancerad kamera. Dessutom har vi möjlighet att spela in i 4K.

HTC har beslutat att introducera ultra-pixelteknik i den främre kameran, och de har lyckats med 4 ultra pixlar vi har en främre kamera mycket ljus och med mycket bra upplösningI det här fallet har HTC gjort ett mycket bra jobb.

Vi applåderar också kamera app, en mycket komplett och mycket intuitiv applikation.

fotogalleri

Audio

GG

Vi har dubbla högtalare i framdelen, högtalare Boom Sound, med Dolby -ljudteknik, resultatet är bra ljud, a mycket surroundljud som inte kommer att lämna någon likgiltig.

Batteri

Denna One M9 har ett batteri på 2840 mAh. Resultatet det är ganska hyfsat, kommer vi att kunna nå slutet av dagen utan problem, men om du använder terminalen mycket, särskilt för multimediainnehåll, kommer du att märka att batteriet tappar snabbt.

Pris

Denna terminal kan hittas till ett pris av 799,99 € i den officiella HTC -butiken, men I Amazon kan vi hitta den för cirka 540 euro ungefär.

Slutsatser

Även om den här enheten har gett mycket att prata om, den har många funktioner som vi gillade, med en design mycket trevligt men kontinuerligt, eller tyvärr, med en inte särskilt bra kamera. Vi kan betygsätta denna HTC som en ikonisk design, men nästa terminal för det taiwanesiska företaget måste ta en sväng.

0 Shares