Huawei arbetar med ett variabelt bländaröppningssystem för sina mobilkameror

0 Shares

Om det finns ett stort problem där mobiltelefonkameror fortfarande har en nackdel jämfört med traditionella DSLR, gäller kontroll av mängden ljus som kommer in i sensorn och skärpedjupet.

Detta beror främst på att membranöppningen inte kan justeras i telefoner, en aspekt som utan tvekan är avgörande när det gäller att exponera ett foto korrekt och som uppstår på grund av det begränsade utrymmet som tillverkare har att placera kamerasystemen på din datorer.

Detta kan dock förändras när det gäller Huawei -utrustning, och det är enligt det holländska mediet LetsGoDigital som det kinesiska företaget patenterade ett nytt kamerasystem med variabel bländare, som består av en serie med sex blad som rör sig in eller ut ur mitten för att ytterligare öppna eller stänga membranöppningen.

Detta är något som utan tvekan påminner oss om Samsung Galaxy S9, S10 och Note9, enheter som hade ett variabelt bländarsystem, men det var bara begränsat till två alternativ: f / 1.5 eller f / 2.4.

För tillfället inga ytterligare detaljer är kända om det, till exempel om detta gör att bländaren kan justeras mer fritt, eller om det kommer att likna Samsungs; linserna som det kommer att vara kompatibelt med, om det ytterligare kommer att öka tjockleken på telefonerna, bland andra.

Nu, som alltid med patent, betyder det inte nödvändigtvis att det kommer att implementeras omedelbart, så det kan ta ett tag innan vi kan se det på en produktionsmobil, möjligt i vissa Huawei i P -familjen.

Källa: LetsGoDigital
0 Shares