Huawei Ascend Y530 recension: från test till foton till autonomi AndroidWorld

0 Shares

Huawei Ascend Y530 recension

Familjen Ascend är synonymt med superlåga kostnader utan att ge upp för mycket vikt. Detta är också kännetecknet för Ascend Y530, en av de senaste ankomsterna i Huawei. Låt oss se om det låga priset än en gång inte innebär alltför många offer.

Förpackning

Inuti paketet har vi strömförsörjningen med USB-port, USB-microUSB-kabeln och stereohörlurarna, inte av kvalitet, men ändå en välkommen inkludering.

Konstruktion och ergonomi

Huawei Ascend Y530 11

Utformningen av Ascend Y530 är den första (positiva) sak som du märker så snart du tar ut smarttelefonen ur förpackningen, lämnar sidan och bakplasten utrymme, under och ovanför, för två glänsande silverband. de bryter designen på ett mycket övertygande sätt och förvandla den till en av de mest ekstatiskt kurerade smarttelefonerna i low-end. Som du kanske har förstått är smarttelefonen iterely gjord av plast, men locket är fortfarande mycket väl stängt på kroppen, vilket ger oss en trevlig känsla av soliditet. Vikten på 145 gram, vilket är ganska konsekvent, ökar denna känsla och ökar känslan av godhet hos produkten. Smarttelefonen är övergripande kompakt: ramarna är verkligen inte de tunnaste som någonsin sett (under peksknapparna hittar utrymme), men vi har fortfarande en bra andel.

Hårdvara

Huawei Ascend Y530 10

Ur maskinvarusynpunkt har vissa undantag uppenbarligen gjorts. Processorn är en 1,2 GHz dubbelkärna, men den verkliga ömma punkten är RAM, bara 512 MB. Denna brist känns flera gånger och verkar kollidera med resten av smarttelefonen, som rankas högre än konkurrenterna. Att jämföra allt med försäljningspriset är dock fortfarande en acceptabel lösning. Vi har då 4 GB internt minne, det vill säga kan utökas via en microSD (vi använde en 32 GB utan problem). Anslutning är HSUPA och NFC saknas, medan vi istället hittar FM-radio. Högtalaren är placerad på baksidan, bredvid kameran och har en genomsnittlig volym.

Kamera

Ascend Y530 är utrustad med en 5 megapixelkamera, som också kan göra 720p-video. Kvaliteten på skotten överraskade oss positivt. Naturligtvis kommer du knappast att vilja skriva ut de resultat som erhållits med kameran på den här smarttelefonen, men med tanke på den låga konkurrensen finns det få enheter som erbjuder lösningar av denna kvalitet.

PROV: FotoVideo

Visa

Huawei Ascend Y530 08

Skärmen är 4,5 tum, en av de viktigaste värdena för en smartphone under € 150. Upplösningen är 480 x 854 pixlar, inte tillräckligt för att göra skärmen perfekt, men tillräckligt för vardagligt bruk som är mycket mer än acceptabelt. Ljusstyrkan är bra och justeras automatiskt, vilket garanterar alltid optimala resultat (och löser några problem som ses i Ascend G-serien). Den enda stora felet berör fingeravtrycken som lätt finns kvar på ytterglaset, vilket ofta får oss att rengöra skärmen för optimal synlighet. Vi påpekar sedan hur, i allmänhet, vitt tenderar lite mot blått.

programvara

2014-04-06 17.37.44 2014-04-06 17.39.08

Huaweis Emotion UI är verkligen en nyfiken lösning åtminstone, eftersom den, till skillnad från tävlingen, visar alla applikationer direkt på hemmet, vilket eliminerar behovet av en applåda och omfattar den lösning som först antogs av Apple med iOS. Grafiken är enligt vår åsikt dock för “lekfull” och inte särskilt allvarlig, vilket ger oss några alternativa lösningar (tillgängliga i form av teman) som inte har övertygat oss på samma sätt. Systemet är fortfarande enkelt och det är svårt att gå vilse bland inställningarna, nås från meddelandefältet, också tack vare en snabb lista över de vanligaste inställningarna, tillräckligt för mindre erfarna användare. Från meddelandefältet är det också möjligt att komma åt snabbkommandon, även om de är få och inte konfigurerbara. Bland den förinstallerade programvaran pekar vi dock på några välkomna tillägg, till exempel ett program för att säkerhetskopiera på SD, en ficklampa, en app för vädret och en trevlig app för anteckningar. Google Nu är närvarande när hemknappen trycks in länge, medan multitasking är tillgänglig genom att länge trycka på menyknappen. Vi rapporterar bara ett fel som ibland fördröjer uppvaknandet av skärmen efter att ha tryckt på strömbrytaren. Mycket intressant istället det förenklade gränssnittet (Windows Phone-stil), vilket gör Android ännu mer lämplig för mindre erfarna användare.

Programvara: Multimedia

Ur multimediasynpunkt saknas en Huawei-musikspelare och den här funktionen delegeras till den förinstallerade Google Play Music. För videorna måste vi istället lita på Galleriet.

Programvara: Webbläsare

Webbläsning är överlag bra, men med vissa appar öppna i bakgrunden känner du frånvaron av en högre mängd RAM-minne och det är inte svårt att bevittna avmattningar.

Autonomi

Ur autonominsynpunkt har vi resultat som är i stort sett genomsnittliga, med några positiva blinkningar under dagarna för genomsnittlig användning, där autonomin i beredskap ger utmärkta resultat. Det är emellertid en fråga om att anlända i slutet av kvällen med fortfarande ett minimalt återstående autonomi.

Pris

Priset till vilket denna Huawei lanseras är 149 €. (Du hittar den tillgänglig till 119 € på ePRICE).

Inköp

Finns för köp på 119 € på ePRICE i svartvitt.

Riktmärke

riktmärke huawei ascend y530

Foto

0 Shares