Huawei begränsar ett annat alternativ för att installera appar på nya Mate 30

0 Shares

Bara några dagar har gått sedan lanseringen av nya Huawei Mate 30. Och trots att många användare väntade på en lösning på frånvaron av Google-appar på dessa datorer, kastades ett av de sista alternativen i helgen.

Inledningsvis, VD för företaget, Richard Yu, hade angett att det skulle finnas ett alternativ för de användare som ville använda dessa program på den nya Huawei-utrustningen.

”Vi begränsar upplåsning av bootloader eftersom vi ville garantera mer säkerhet för våra konsumenter. Men den här gången kommer vi att ge dem mer frihet så att de kan anpassa sin utrustning ytterligare själva, säger verkställande direktören till Android Authority.

Genom bootloader hänvisar VD för Huawei till bootloader av Android-mobiltelefoner. Detta system, som normalt är blockerat, identifierar kärnan i operativsystemet för att starta datorn, så att användaren kan ladda avsnitt som inte kommer från tillverkaren. I det här fallet tillåter det till exempel att installera Google-applikationer.

Huawei klargjorde dock snabbt att företaget faktiskt inte har några planer på att låsa upp bootloader. Säkerställde också att Yus ord hade tolkats felaktigt.

Parallellt påpekade Huawei: s VD också att företaget är redo för ett eventuellt upphävande av den amerikanska blockaden. I detta avseende kommenterade han att de är beredda att uppdatera Mate 30 “omedelbart” om det finns en möjlighet. Något som hittills inte har hänt.

Som ett resultat, tills något alternativ framträder från USA, är möjligheten att använda Google appar fortfarande uteslutna. Och inte bara för den här nya Huawei-utrustningen, utan förmodligen för dina framtida enheter.

0 Shares