Huawei kastar sig i spel: arbetar med en MMORPG-titel

0 Shares

huawei mmorpg

Sedan före USA: s förbud, Huawei det var ett företag med högt profilerade expansionsmål, som alla multinationella självrespekterande. Huvudsakligen känd för tillverkning av smartphones, har det genom åren producerat mycket mer: bärbara datorer, surfplattor, bärbara, trådbundna och trådlösa hörlurar och tillbehör av alla slag samt apparater. För att inte tala om 4G och 5G infrastrukturer utspridda över hela världen. Nu när det amerikanska förbudet praktiskt taget har uteslutit henne från spelet på telefonmarknaden, vad blir hennes öde? Det är uppenbart att företaget planerar en plan B som omfattar olika grenar av marknaden, med början från dess inträde i bilvärlden.

Huawei börjar leta efter utvecklare för att komma in på spelmarknaden

Att ge oss en ny ledtråd om Huaweis önskemål är en ny rapport från Kina, som föreslår teorin att företaget också skulle tänka på sektorn för Videospel. Hittills har inget teknikföretag någonsin faktiskt kastat sig in i videospel-segmentet, om inte med något klumpigt försök. Kommer någon ihåg Xiaomis strids royale? Exakt. Men uppenbarligen skulle Huawei tänka på allvar över det, så att de försökte anställa utvecklare experter i genren MMORPG.

För dem som inte vet vad vi pratar om är ett MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game) ett digitalt rollspel med flera spelare. För att förstå är titlar som Warcraft, Elder Scrolls och RuneScape tre av de mest kända och mest spelade exemplen i genren. De positioner som Huawei skulle leta efter ekologiskt skulle vara spelproducenter, ledande producenter och andra mindre positioner, alla belägna i Shanghai-området och med minst 5 års erfarenhet inom sektorn. Grafikmotorn som Huawei-spelet kunde baseras på skulle vara Unreal Engine 3/4, så vi pratar fortfarande om en smarttelefonspel.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares