Huawei kommer att lägga till satellitanslutning till nya Mate 50

0 Shares

Huawei Mate 50

Nyligen dök det upp ett meddelande på webben om att det inbyggda mobilmodemet i iPhone 13 kommer att uppgraderas så att smarttelefonen kan ansluta till satellitkommunikation i avsaknad av 4G / 5G-nät. Och nu blev det känt att en liknande teknik kommer att implementeras i ett av Huawei flaggskepp.

Enligt webbkällor kommer Huawei Mate 50 -modellen att kunna skryta med en sådan funktion. Om användaren kommer in i ett område där det inte finns någon vanlig mobilanslutning kommer han att kunna skicka SMS -meddelanden via satellitnätet. Denna möjlighet kommer att ges via satellitnavigationssystemet Beidou. Enligt experter har debut av Mate 50 -serien skjutits upp till början av 2022 just för att tillverkaren bestämde sig för att lägga till en satellitkommunikationsfunktion till den nya produkten.

För närvarande är nästan ingenting känt om Huawei Mate 50. Förmodligen kommer flaggskeppet att byggas på det senaste Kirin eller Snapdragon single-chip-systemet. Dessutom får den en display med fyra rundade kanter.

Källa: gizmochina.com


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google Nyheter och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK -gruppen


0 Shares