Huawei Mate 20 Pros “bästa” skärm blir grön i kanterna

0 Shares

Den nya flaggskeppssmartphone Huawei Mate 20 Pro släpptes till försäljning för bara några dagar sedan, och användarna har redan stött på problem med färgåtergivningen av skärmar, som manifesteras av gulaktiga eller grönaktiga områden.

Huawei Mate 20 och Mate 20 Pro

Problemet syns bättre på en mörkgrå skärmbakgrund och i svagt omgivande ljus. Med tiden ökar antalet klagomål. Det visade sig också att problemet bara är typiskt för enheter med skärmar tillverkade av LG Display, medan smartphones med skärmar från BOE har helt normal färgåtergivning.

En Huawei -talesman publicerade företagets kommentar om detta på ett av de officiella forumen:

”Mate 20 Pro använder branschens bästa flexibla OLED -skärm med specialdesignade böjda kanter för att utöka visuellt utrymme och förbättra greppet. Detta kan orsaka små färgförändringar när det ses från olika vinklar. I förhållanden med svagt ljus och när skärmens ljusstyrka också är för låg eller om du använder mörka bakgrundsbilder kan denna skillnad se för stark ut. Om färgtoner stör normal användning, ta din smartphone till ett auktoriserat servicecenter. “

Baserat på Huaweis officiella uttalande anser företaget inte denna situation med “bästa i branschen” som ett problem, men frånsäger sig inte ansvar.

Huaweis representationsbyrå i Finland sa:

“Vi undersöker noga en situation där en liten andel av Hiawei Mate 20 Pro -användare i olika länder står inför att deras skärmar blir gröna runt kanterna.”

Således kan problemmartphones ersättas med nya, inte bara i Finland utan även i andra länder i världen, vilket framgår av rapporter från användare.

0 Shares