Huawei MateBook D15 (2021) recension: den bärbara datorn för ALLA!

0 Shares

Denna senaste historiska period markerade återfödelsen av en sektor som gick långsamt, anteckningsböcker. Du vill ha smartarbete, du vill ha videolektioner, faktum är att trenden har vuxit mycket (ofta till den grad att göra det svårt att köpa en dator i traditionella butiker, om inte till oproportionerliga priser) och tillverkare har anpassat sig, lanserar produkter för alla budgetar.

Efter att ha sett LG: s bärbara dator, Gram 17 i min fullständiga recension, berättar jag idag om Huawei MateBook D15 i 2021-upplagan, en allsidig bärbar dator, förnyad med de nya processorerna av Intel och Iris XE -grafik, en extra behandling för bärbara datorer hemma.

Matebook D15 (2021) recension

Design och material

OK jag vill börja leta lite mer kritiker, för då kommer jag inte att vara så dålig med denna Matebook D15; design inspirerar mig inte med modernitet, teknik, fantasi. Huawei förblev lite på egen hand, ville inte överdriva det och nöjde sig med att göra en vacker men funktionell bärbar dator: det här är en bärbar dator av de “lämpliga för alla”, så gå nog lite mer på design det hade inte varit produktivt.

Med detta sagt, Matbok D15, från det tekniska databladet, har dimensioner lika med 357,8 x 229,9 x 16,9 mm och en ganska låg solvikt 1,56 kg, också tack vare aluminiumlegeringskroppen som hjälper till att hålla vikten begränsad. Jag tyckte att det var mycket trevligt att röra vid, men ett annat material som jag skulle ha uppskattat mer, särskilt med tanke på marknadsvärdet för denna Matebook D15.

På den nedre delen har den gudar gummifötter som underlättar stödet på skrivbordet men framför allt möjliggör en bra avledning (lämnar de bakre slitsarna fria) samt en bättre ljudutbredning eftersom högtalarna har satts in i botten.

Det första som fångar ögat är utan tvekan de extremt små displayramarna som leder till en skärm-till-storlek-förhållande på cirka 90%, värden som inte är vanliga på alla 15 ″ bärbara datorer på marknaden.

En annan aspekt som inte går obemärkt förbi är valet av Huawei inte för att sätta in det numeriska tangentbordet (inte dåligt va, tänk på) utan att lämna, ungefär 3 cm på vänster sida och lika många på höger sida helt oanvänd, tom. Valet är diskutabelt, definitivt: personligen skulle jag ha integrerat högtalare i den positionen, men förmodligen är orsakerna som fick Huawei att inte göra det andra.

Å andra sidan är en aspekt på vilken Huawei inte har sparat sig åtminstone anslutningen med tanke på den enorma begåvningen av portar som finns tillgängliga för Matebook D15. Två USB 2.0 -portar, en 3,5 mm hörlursanslutning, en USB-C-port (äntligen också användbar för laddning), en HDMI-ingång och a USB 3.2 Gen.1.

Dessutom har en mycket exakt integrerats läsare biometrisk användbart när du slår på Windows och för att låsa upp alla skyddade appar; det fungerar bra, är lyhörd och mycket exakt.

För dem som äger enheter som P40 Pro- eller Mate -seriens smartphones kommer de att kunna dra nytta av Huawei Share NFC -tagg närvarande på kroppen för att överföra filer från smartphone till dator mycket snabbt:

Visa

där bekvämlighet av en stor skärm är en av de sakerna som jag personligen aldrig skulle kunna ge upp, men marknadstrender styr ofta och om konsumenterna kräver mindre bärbara datorer anpassar sig marknaden. Denna Matebook D15 har en fin 15,6 -tums display, av vilken det inte finns många fler runt: the upplösning är FullHD 1080p och panelen har en maximal ljusstyrka på 250nits om och a endast 800: 1.

Det här är inte siffror som får dig att gråta för ett mirakel, det är sant, men tillräcklig ljusstyrka och total frånvaro av reflektioner på panelen kommer att göra det möjligt att arbeta i praktiskt taget alla miljöer utan att ha för många synproblem. Om å ena sidan därför är skärmens egenskaper inte exakt de bästa, Matt yta är den funktionen som oundvikligen räddar alla i ett hörn. Brava Huawei!

Sammantaget måste det dock sägas vara rättvist att färgerna inte är så mättade vilket gör det till exempel omöjligt att använda den här bärbara datorn i det grafiska eller fotografiska fältet sedan färger skulle inte vara särskilt trogna: det är information som måste ges, men yrkesverksamma inom sektorn, även om de var tvungna att förlita sig på den här typen av bärbara datorer på jobbet, skulle utan tvekan kombinera den med kalibrerade externa bildskärmar.

Högtalare och ljudkvalitet

Som väntat Huawei valde att integrera högtalarna, ja två på 2W vardera, i bakkroppen längst ner och valet är logiskt mycket tveksamt. Jag är inte en beundrare av dessa högtalare placerade på detta sätt, jag upprepade det också i granskningen av, särskilt när det finns så mycket utrymme framåt som kunde ha ägnats åt talarna, vilket bidragit till en ökning av upplevd kvalitet samt kanske på en högre volym.

Men högtalare de ska absolut inte kritiseras; förutsättningen är en ren personlig bedömning eftersom ljudkvaliteten överlag är mer än tillfredsställande även om den som vanligt i denna prisklass skulle behöva enbättre utjämning (mittfrekvenserna är för höga), inget som inte kan lösas med lite programvara.

Hårdvara och prestanda

Bland de största och mest uppenbara förändringarna som Huawei har gjort till sina 2021 bärbara datorer hittar vi plattformen förändras, från AMD Ryzen till Intel Core i5-1135G7 elfte generationen, i kombination med den nya integrerade Iris XE GPU som klarar 80% användning, exklusive tung videoredigering eller spel i 20%, för vilken den bärbara datorn inte föddes.

där Bagge är lika med typ 16GB LPDDR4 Och SSD av typ NVMe PCIe och från 512 GB (bara notera, du tycker att den redan är partitionerad när du startar Windows första gången, för många är det obekvämt men personligen tycker jag att det är bekvämt att dela data och operativsystemet, en motströmstanke).

Bortsett från lite “pipponi” från det tekniska databladet måste det sägas att prestandan för Matebook D15 är mycket mer än bra och definitivt överträffar förväntningarna. Användningssammanhang för en sådan produkt, som redan nämnts, sträcker sig från inhemsk till kontorsanvändning, så det verkar meningslöst att påpeka att spel inte är tänkbart här liksom den vanliga användningen av foto- och videoredigeringsprogram som de ständigt skulle lägga stress på datorn utan att leda till bra resultat.

I riktmärkena är resultaten goda, över (än en gång) förväntningarna; utmärkt optimering av Huawei i batteri- / prestandafältet som med de fördefinierade förinställningarna som finns på Huawei PC Manager (appen förinstallerad på datorn vid första starten) låter dig begränsa CPU: n för att få en god autonomi eller för att ta bort bromsarna när det behövs ström.

Tangentbord och styrplatta

Jag börjar med att berätta att jag hittade tangentbordet mycket bekväm, nyckelresorna är bra och klicket är fast men inte irriterande. Tyvärr har Huawei dock genomtänkt att inte integrera ett bakgrundsbelysningssystem, vilket skulle ha gjort det mycket mer bekvämt att använda notebook-datorn i miljöer med svagt ljus.

Den numeriska knappsatsen saknas, sidan UPP / NER -knapparna och några andra, men de är acceptabla brister, neutral pekplatta är exakt, fungerar bra men kanske lite undermålig jämfört med den stora kroppen; de multi-touch gest de är bekväma och fungerar bra.

Vid det här laget, då, Huawei har integrerat webbkamera gömd i en dedikerad nyckel i mitten av F6 och F7; bortsett från den uppfinningsrika aspekten av positioneringen som redan har körts in, fortsätter jag att tro att det inte är det bästa att ha ett skott underifrån. Men det här är priset att betala för att ha en skärm med ramar reducerade till benet.

Upplösningen ligger i marknadsgenomsnittet, och jag frågar mig själv varför – särskilt under en period som den vi upplever – företag inte har tänkt fokusera mer på kvaliteten på de tagna bilderna: om du använder anteckningsboken för smart arbete eller för distansundervisning har webbkameran nu blivit en av de oumbärliga kringutrustningen.

Ett exempel på ett foto som webbkameran tog under utmärkta ljusförhållanden.

Batteri

där batteri integrerad och kan inte tas bort från Matebook D15 (2021) är en enhet från 42Wh, tillräckligt för kontorsanvändning för att slutföra en arbetsdag utan att någonsin behöva tillgripa ett eluttag, samtidigt som prestandan och kanske skärmens ljusstyrka hålls i schack.

Situationen är annorlunda med honom strömning video- online på Netflix, skärmar och högtalare med sin maximala kapacitet, där batteriet sjunker med cirka 25% per timme, vilket minskar den förväntade autonomin kraftigt.

I paketet sätter Huawei däremot in en laddare (med avtagbar USB-C-kabel) från ben 65W vilket garanterar en fullständig laddning 0-100% på drygt en timme. Om du inte har en timme tillgänglig kan du på cirka 15 minuters laddning ha drygt 90 minuters autonomi.

Pris och slutsatser

De pris till vilken den föreslår, i listan över Huawei, är den här bärbara datorn av 899 € kanske lite’ överdriven om vi tänker på några av de brister jag har nämnt, först och främst frånvaron av tangentbordsbelysning och de uppenbarligen för “billiga” materialen för marknadssortimentet. Det måste dock sägas att med rabattkod nedan kan du köpa det direkt, i Huawei -butiken, a 759 €: ett pris som är mycket mer lämpligt för en bärbar dator med egenskaperna hos denna nya D15.

Som sagt, Matebook D15 har fortfarande högsta prestanda, ett bra batteri och bra bärbarhet. Det är inte en bärbar dator för spel och har inte en skärm som är lämplig för grafiskt precisionsarbete, men för kontors- och / eller hemmabruk upprepar jag, valet är mer än lämpligt.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Huawei Matebook D15 (2021)

Köp den nu med rabatt med GizChina -kupongen för att spara 40 € NU!

Mer mindre

0 Shares