Huawei Matebook X 2020 recension – snygg ultrabok

0 Shares

Dimensionerna på den bärbara Huawei Matebook X 2020 -datorn börjar förvåna även i unboxing -stadiet. Även en bärbar dator helt packad i kartongbojor passar in i en ryggsäck.

Huawei Matebook X 2020

Vad gäller vikt, liknar datorn verkligen iPad Pro i ett fodral – bara 1000 gram. Men när det gäller dimensioner gick det inte långt: 284,4 × 206,7 × 13,6 mm. Att hålla din bärbara dator med en hand är lika enkelt som att pilla päron. Dessutom, både i det slutna och i det öppna tillståndet.

Utrustning

Paketet är traditionellt för Huawei. Förutom den kraftfulla men ändå kompakta 65-watts strömförsörjningen och USB Type-C-kabeln i båda ändarna innehåller lådan den multifunktionella MateDock 2-dongeln. Adaptern är utrustad med USB Type-A, HDMI, VGA (D-Sub 15) och USB-typ C.

Huawei Matebook X 2020

Design

När det gäller utseendet kompletterar metallkroppen målad i en ljusgrå färg visuellt bara bilden av en viktlös enhet, och den nya Huawei -logotypen, utan den vanliga blomman, ser extremt strikt och minimalistisk ut. Dimensionerna gör att den bärbara datorn får plats i nästan vilken ryggsäck som helst, vilket är goda nyheter.

Huawei Matebook X 2020

Enhetens kanter är något avfasade runt hela omkretsen, vilket ser ovanligt ut, eftersom vanligtvis högklassiga tillverkare av bärbara datorer försöker ge enheterna en kantig form. Till vänster finns en USB Type-C-kontakt och en 3,5 mm minijack för hörlurar, till höger-endast en symmetriskt placerad USB Type-C.

Huawei Matebook X 2020

Jämfört med MateBook X ser MacBook 12, som en gång stod högst upp på den snygga Ultrabook -piedestalen, daterad ut – till stor del tack vare dess ramar. För närvarande ser Huawei Matebook X 2020 ut som något som säkert kan tilldelas status som den vackraste ultraboken på marknaden.

Visa

Skärmen i sig passar också referensrubriken: 13 tum, 3000 × 2000, LTPS, 400 nits, 1500: 1 kontrast. Detta är en utmärkt matris med rätt färger och ljusstyrka som är bekväm att arbeta under alla förhållanden. Dessutom är skärmen här beröringskänslig och stöder upp till 10 samtidiga klick.

Huawei Matebook X 2020

Under skärmen, från kant till kant, finns det ett utmärkt tangentbord – det är mjukt, tyst, hänger inte, passerar inte tryck och är bakgrundsbelyst. Jag var desorienterad av tangenternas bredd: där jag vanligtvis har Q finns det bara W, varför det var obekvämt att skriva först, men vanan utvecklas snabbt. Ännu lägre är pekplattan, till höger om vilken Intel -klistermärket hänger försiktigt – hur länge!? Det är det jag har frågor om, så det är pekplattan.

Kroppen har också en fingeravtrycksskanner i det högra hörnet och en framåtriktad kamera stoppad mellan knapparna F6 och F7. För att använda fotomodulen måste du klicka på knappen.

Specifikationer

Huawei Matebook X 2020 drivs av en tionde generationens Intel Core i5-10210U fyrkärnig processor med en klockhastighet på 1,6 GHz i standardläge och 4,2 GHz i det så kallade “Turbo” -läget. Inbyggd grafik – Intel UHD, 16 GB LPDDR3 RAM, 512 GB användarlagring här är en PCIe NVMe SSD.

Huawei Matebook X 2020

Huawei Matebook X 2020 är helt klart inte byggd för spel. Detta bevisas av åtminstone bristen på aktiv kylning. Den bärbara datorn gör ett utmärkt jobb med kontorsuppgifter: fotobearbetning, webbsurfing, skriva texter.

Samtidigt, trots bristen på aktiv kylning, klarar den bärbara datorn värmeborttagning med en smäll. När du klarade Geekbench- och Cinebench -testerna, vars resultat du kan se ovan, översteg uppvärmningen inte 65 grader. Mina knän blev inte brända när jag spelade Dota 2 – ja, jag försökte spela på en ultrabok. Ett 42 Wh -batteri är tillräckligt säkert för en hel arbetsdag: videor på YouTube på morgonen, föreläsningar på eftermiddagen, skriva en recension och bearbeta foton för honom på kvällen.

programvara

Utan lådan kommer MateBook X med Windows 10 Home. Av programvaruflisarna vill jag notera den egenutvecklade tekniken Huawei Share, som gör att Huawei och HONOR -smartphones kan dela skärmen och filer med en bärbar dator. Det är bekvämt och, viktigast av allt, enkelt.

Huawei Matebook X 2020

För att ansluta, luta bara företagets NFC -utrustade smartphone till pekplattan – då händer ekosystemets magi och … voila, du har synkroniserat enheterna. Från en bärbar dator kan du styra din smartphone, svara på samtal, spara filer.

Slutsats

Huawei Matebook X 2020 är otroligt kompakt, vansinnigt snygg, har en fantastisk display och har tillräckligt med prestanda för den genomsnittliga människans uppgifter. En utmärkt ultrabok som du bara vill ta med dig överallt. Det tynger nästan inte ryggsäcken, men erbjuder ett stort utbud av möjligheter, vilket till och med är motiverande till viss del. Det bör dock förstås att spela på en bärbar dator helt klart inte fungerar, förutom i små indie -projekt.

Huawei Matebook X 2020

fördelar

Superb byggnad Extremt lätt och bärbart tangentbord av hög kvalitet Stora högtalare

Minus

betydligt lägre prestanda och batteri än MacBook Air; relativt svag feedback på styrplattan; en webbkamera i tangentbordet – den andra personen ser dig underifrån.

0 Shares