Huawei P30 Pro 10x zoom mot Samsung, Apple och Google (video)

0 Shares

Vi testar den nya Huawei P30 Pro och granskningen kommer snart. Men för att heja väntetiden ville vi göra en video jämförelse mellan Huawei P30 Pro och konkurrens, för att få en mer konkret uppfattning om vad som kan göras med en 5x optisk zoom.

En snabb sammanfattning: zoomkameran är en 8 megapixelkamera med motsvarande 125 mm, mycket jämfört med 27 mm i den klassiska 40 megapixelkameran. Fördelen är tydlig och i det här fallet talar siffrorna, redan innan bilderna. Förutom tekniken bakom periskoppositioneringen av denna kamera satte Huawei också lite programvaruarbete i den. Företaget har faktiskt arbetat för att skapa en 10x som på något sätt kan simulera prestanda för en optisk zoom, interpolera data från 40 megapixelkameran med zoomkameraens.

Som du kommer att se i videon är resultaten objektivt sett väldigt intressanta och det finns en avgrund mellan kamerorna med 2x zoom (dvs. de från Samsung Galaxy S10 + och Apple iPhone XS) eller ännu mer med dem som har vägrat fram till idag att implementera en andra zoomkamera (se Google).

Innan du lämnar till bilderna och videon en sista övervägande. L ‘kamerans zoombländare är ƒ / 3,4 och detta innebär uppenbarligen långsammare slutartider än konkurrenterna. Den är fortfarande stabiliserad och är inte särskilt långsam i alla fall (från 1/50 till 1/300 av en sekund ungefär), men det hände frihand att ta några lite vågiga skott. Vi tror att det kan vara ett programvaruproblem i det här fallet, vilket kan lösas genom uppdatering.

Video

Bilder tagna

0 Shares