Huawei presenterar nya Watch GT, trådlösa FreeLace-hörlurar och Smart Eyewear

0 Shares

Efter presentationen av flaggskeppssmartphones P30 och P30 Pro introducerade Huawei uppdaterade smartklockor, trådlösa hörlurar och till och med glasögon.

Huawei Watch GT Aktiv och Elegant

Huawei Watch GT Aktiv och Elegant

Serien av “smarta” klockor Huawei GT har fått nya modeller – GT Active och GT Elegant. Active-modellerna har fått lite ny design och fick också nya remfärger. Jämfört med den vanliga versionen, som bara ska köras i en vecka, kommer Active att hålla hela 14 dagar.

Elegant-märket ändrade också sitt utseende, men det tillhandahålls endast i en variant med en 42 mm urtavla. Det finns också en Watch GT Elegant med en keramisk ram. En klocka på en enda batteriladdning fungerar i en vecka.

Båda de nya artiklarna har en pulssensor och stöder även GPS-, GLONASS- och GALILEO-satelliter. Inuti klockan har mjukvaran uppdaterats, som har fått nya rattar och möjligheten att spåra sportparametern för en triathlon.

Active kostar 249 euro, medan Elegant kostar lite mindre till 229 euro. Priset på den ryska marknaden kommer att vara högre.

Huawei FreeLace

Huawei har inte glömt bort musikälskare efter att ha presenterat FreeLace Bluetoth-hörlurarna, skyddade enligt IPX5-standarden. Och även om hörlurarna är trådlösa är de anslutna med en gemensam kabel. En öronsnäcka lossar och avslöjar Type-C-kontakten. Förresten, Huawei HiPair-funktionen låter dig ladda dina FreeLace-hörlurar helt enkelt genom att ansluta dem till din smartphone.

HUAWEI FreeLace

Hörlurarna är utrustade med ett 120 mAh batteri och en 28nm Bluetooth-chipset som förbrukar 60% mindre ström än dess 40nm motsvarigheter. Tillverkaren lovar att öronsnäckorna laddas om 5 minuter för att ge 4 timmars användning. Totalt kan Huawei FreeLace arbeta upp till 18 timmar med kontinuerlig musikuppspelning, 13 timmar under ett samtal eller 12 dagar i standby-läge med en aktiv Bluetoth-anslutning.

FreeLace

Hörlurarna är gjorda i ett metallfodral med en dekorativ beläggning av amorft kisel och finns i fyra färger: Graphite Black, Amber Sunrise, Emerald Green och Moonlight Silver.

Hörlurarna kommer att säljas i april – kostnaden beräknas till 99 euro. I ryska kommer detaljhandelspriserna att vara högre.

Huawei Smart Eyewear

Förutom hörlurar och klockor presenterade den kinesiska tillverkaren sin vision om smarta glasögon – Huawei Smart Eyewear. Glasögonen har inbyggda högtalare, två mikrofoner och Bluetooth. Det finns ingen bildskärm eller kamera i tillbehöret.

Glasögonen har ett inbyggt batteri, men huvudbatteriet med en kapacitet på 2200 mAh finns i laddningsfodralet. Smart Eyewear är världens första trådlösa laddningsenhet baserad på NFC-teknik.

Smarta glasögonHuawei Smart Eyewear

Smarta glasögon har utvecklats för att kunna lyssna på musik samt föra en konversation utan att använda separata hörlurar, vilket minskar hörselnivån runt.

Högtalarna i Smart Eyewear arbetar med principen om benledning – ljud överförs till innerörat genom skallen. Ben leder lägre frekvenser bättre än luft – varför människors egna röster verkar lägre och djupare för människor, jämfört med hur de hörs av andra eller på en inspelning. Benledningsprincipen tillåter bara Smart Eyewear-användaren att höra ljud.

Huawei har utvecklat glasögonen i samband med det koreanska varumärket Gentle Monster. Företagen lovar att släppa en hel serie smarta glasögon i en mängd olika mönster. Tillbehöret har ett visst skydd mot vatten och damm enligt IP67-standarden.

Huawei Smart Eyewear kommer att säljas i juli i år. Det är inte känt om enheten kommer att säljas i Ryska federationen.

0 Shares