Humm-headsetet gör sin ägare 10-20% smartare

0 Shares

Kalifornien-baserade start Humm har skapat ett headset som tillfälligt kan göra en person smartare genom att stimulera de regioner i hjärnan som är ansvariga för minne och inlärning.

Humm

Funktionsprincip

Stimulering av den främre hjärnbarken i headsetet uppnås genom att applicera elektriska urladdningar. För att dra nytta av enheten måste du sätta pannbandet på huvudet femton minuter före mentalt arbete och slå på det. Effekten är att öka koncentrationen av uppmärksamhet och öka stressmotståndet och varar minst 1 timme.

Humm-headset

Humm verkar på hjärnan med elektricitet och hjälper användaren att koncentrera sig och lära sig nya färdigheter. Enheten använder riktade strömmar för att lätt stimulera vissa hjärnvågor. Tekniken bygger på en ny form av icke-invasiv hjärnstimulering. Teknologins säkerhet har bevisats genom kliniska studier som har utförts på detta område i 20 år. Vi använder extremt låga strömmar: cirka 2 milliampere och mindre än 20 volt. Detta är en hundradel av den ström som naturligt flödar i hjärnan.

Vid testning av gadgeten, som utfördes av startups tillsammans med University of Australia, hittades en signifikant (10-20%) minnesökning hos de testade försökspersonerna. I början av 2019 kommer ingenjörer att ge Humm till en oberoende tredje part för testning.

Funktionella perspektiv

Det kan antas att den nya tekniken kommer att bli mycket efterfrågad bland studenter, till exempel under tentor.

Enligt McIntyre är utvecklingen av Humm ett radikalt nytt steg mot att öka en persons intellektuella kapacitet utan några av de biverkningar som är gemensamma för alla stimulanser, till exempel koffein. Således kommer nyheten inte att göra dig övermänsklig, utan kommer att utöka dina möjligheter kraftigt.

Avsluta tid och kostnad

Humm -headsetet kommer att säljas i slutet av 2019, med en ungefärlig kostnad på $ 500.

0 Shares