Hur ansluter jag till en fjärrdator på ett säkert och stabilt sätt?

0 Shares

Varför använda tredjeparts fjärråtkomstprogramvara för Windows 10? Telarbete blir mer och mer populärt eftersom det sparar pendlingstid, erbjuder en avkopplande miljö och så vidare. Under processen är det oundvikligt att använda fjärrskrivbordsprogramvara. Antag att fjärrdatorn är installerad med Windows 10 Professional eller Enterprise, aktivera Remote Desktop på datorn; och du kan komma åt den från en annan enhet med Remote Desktop Client (RDC).

Fjärrskrivbordet är dock inte tillgängligt för Windows Home -användare, och det finns chanser att ett felmeddelande “Fjärrskrivbord inte kan ansluta till fjärrdatorn av en av dessa orsaker” som följande skärmdump.

I ett sådant tillstånd är det ganska nödvändigt att tillgripa ett tredjepartsprogram för fjärråtkomst.

Free & Snabb fjärrskrivbordsprogramvara: anslut till Windows PC just nu

AnyViewer, den värdefulla fjärrskrivbordsprogramvaran för Windows -datorer och servrar, introduceras i den här artikeln. Det fungerar med alla versioner av Windows 10/8.1/8/7 och Windows Server 2019/2016/2012 R2 (64Bit och 32Bit), så att du kan ansluta fjärrdatorn även om den kör Windows 10 Home. Även om du inte är bekant med fjärrkontroll, gör det användarvänliga och enkla GUI det enkelt att använda. Det viktigaste är att den är säkrad med ECC -kryptering och helt free för personligt bruk. Känna free för att ladda ner fjärråtkomstprogramvaran från sin officiella webbplats och gå igenom de detaljerade stegen om hur du använder den för att komma åt en fjärrdator snabbt och enkelt.

För det första, installera och starta fjärråtkomstappen på både huvuddatorn och den kontrollerade datorn. Du kan se dess huvudgränssnitt som skärmdumpen nedan.

I sitt hemgränssnitt visas datorns enhets -ID, tillfällig säkerhetskod (den ändras alltid när du startar om programvaran), inställningar och nätverksstatus.

Skriv sedan enhets -ID för den kontrollerade datorn, klicka på “Ansluta, ”Och välj ett annat anslutningssätt för fjärrkontroll till en Windows 10 -dator på avstånd under olika förhållanden.

Alternativ A. Anslut fjärrkontroll till Windows -dator via kontrollbegäran

Om du hjälper din vän eller släkting att lösa datorproblem eller visar hur du använder ett visst program på hans/hennes skrivbordsskärm kan du välja “skicka en kontrollförfrågan till din partner”; för vanligtvis behöver du bara styra fjärrdatorn för en gångs skull för att erbjuda teknisk support.

När du har valt det första sättet får din partner ett popup-meddelande med Tillåt och Neka alternativ. För att han/hon ska kunna styra sin Windows -dator måste han/hon klicka på ”Tillåta. ” Annars kan du inte ansluta till fjärrdatorn.

Alternativ B. Anslut fjärrkontroll till Windows -dator via säkerhetskod

Om du behöver komma åt din egen fjärrdator finns det ingen person som accepterar kontrollbegäran i andra änden, det är klokt att styra datorn via säkerhetskod.

Innan fjärranslutning, på den kontrollerade datorn, gå till Inställningar, aktivera “Ange min säkerhetskod” och ställ in din säkerhetskod.

Gå nu till huvuddatorn till AnyViewer> Ange enhets -ID för fjärrdatorn> välj “Inmatningskod”> skriv in säkerhetskoden som har ställts in och klicka på “OK” för att ansluta till fjärrdatorn direkt.

Vad kan du göra när du har anslutit till den fjärranslutna Windows -datorn?

Uppenbarligen är det ganska enkelt att upprätta en fjärranslutning mellan två Windows -datorer via fjärrskrivbordsprogramvaran AnyViewer. När du har fjärransluten till en Windows -dator från en dator via internet via den kan du inte bara se skärmen på fjärrskrivbordet utan också ta många andra åtgärder, som att öppna Utforskaren för att visa filer och mappar, köra Aktivitetshanteraren för att checka ut vilka appar som körs på fjärrdatorn, låser/startar om den kontrollerade datorn etc. Om din partner vill avsluta anslutningen kan han/hon klicka på Cross -ikonen.

0 Shares