Hur får man rootbehörigheter på Xiaomi

0 Shares

xiaomi miui rot magisk

Du vill släppa loss den fulla potentialen hos smartphones Xiaomi med MIUI tack för att få rotbehörigheter? Den här guiden är avsedd för alla moddingsälskare, eftersom vi kommer att diskutera hur du kan anpassa din enhet maximalt. Som du kanske vet uppskattar moddergemenskapen Xiaomi-smartphones mycket, därför finns det många guider tillgängliga för att förbättra användarupplevelsen. Men du måste veta hur man går bra för att undvika att stöta på eventuella problem som, om de inte kan hantera, kan förstöra telefonen. Av denna anledning, när det gäller modding (oavsett om det är Xiaomi eller inte), är det nödvändigt att veta väl vilka steg som måste åtgärdas. En av dessa består i att erhålla root-behörigheter, ett av de oumbärliga elementen för en djup personalisering av telefonen.

Så här får du rootbehörigheter på Xiaomi-smartphones med MIUI

Vad är root-behörigheter?

Ordet “root” härstammar från dess engelska böjning, eftersom dess syfte är att agera vid “root” av smarttelefonen. Medan Android-smarttelefoner erbjuder bra flexibilitet är användarna i princip förbjudna från vissa systemändringsåtgärder. En mer än legitim åtgärd för att förhindra att en oförsiktig eller oinformerad användare komprometterar sin smartphone. Men det finns de som kanske är mer nyfikna och är intresserade av att “fisa” med telefonen och det är i detta fall att få root-behörigheter blir viktigt.

Rooting-förfarandet består av att erhålla full kontroll över operativsystemet, i fallet med Xiaomi hänvisar vi uppenbarligen till Android. Att få dem betyder att bli en “superanvändare”, Detta är för att kunna kringgå insatserna som utvecklats av Android och i detta fall MIUI.

Vilka är fördelarna med rooting?

Målet att få rootbehörigheter, även när det gäller Xiaomi-smartphones, kan ha olika avvisningar. En av de vanligaste fördelarna är att installera appar från tredje part som kräver privilegierad systemåtkomst och som utan root inte kunde fungera. Dessa appar kan vara av olika slag, från grafisk anpassning av användargränssnittet till verkliga funktionella förändringar som ändrar eller lägger till alternativ som annars saknas. Men att ha dessa behörigheter betyder också att du kan avinstallera och / eller ersätta systemappardärför all programvara som förinstallerats av tillverkaren och som normalt inte kan tas bort.

Förutom att ändra appar öppnar modding också dörren för installation Alternativa ROM-skivor för att ändra, om inte upprörd, smarttelefonen. En annan fördel, kanske den viktigaste, är att göra ändringar för förbättra prestanda och autonomi. Vi kunde prata om modifierade kärnor, CPU och GPU-överklockning och så vidare, men i den här guiden fokuserar vi på grunderna: för dessa ämnen hänvisar vi till de olika specifika guiderna.

modding android

Vad är Magisk?

Att erhålla root-behörigheter på Android-smartphones kräver inte bara en viss manuell skicklighet utan också speciell programvara. Om du redan har tuggat på ämnet lite kanske du har pratat om SuperSU Och Magisk. Det här är de två huvudsakliga programvarorna som användaren kan hantera de root-behörigheter som erhållits: även om de har samma syfte, agerar de på ett annat sätt. SuperSU har funnits i många år och var ett måste för mer veteranmoders, medan Magisk är relativt nyare och är den jag har sett mest använt under en tid nu.

Jag kommer inte att vara här för att förklara för dig i detalj vad som är bättre och av vilka skäl, men i princip finns det en anledning till att jag föredrar Magisk. SuperSU agerar på rootbehörigheter genom att ändra operativsystemfilerna och lägga till nya. Denna teknik kolliderade med tillkomsten av Android 6 Marshmallow, en release med vilken Google har höjt säkerhetskriterierna. Detta innebär att användning av SuperSU innebär att man inte kan klara SafetyNet-kontroller, så att man inte kan använda eller på annat sätt har problem med Google Pay, bank- och streamingappar som Netflix, men också spel som Pokémon GO.

Omvänt utvecklades Magisk med just denna gräns i åtanke. Och i själva verket kontrollerar den rotbehörigheterna utan att vidröra systemfilerna och skapar virtuella filer som överlappar dem. Genom att inte ändra dem kan SafetyNet-biblioteken luras. Just på grund av denna skillnad kommer jag i den här artikeln att förklara hur man får rootbehörigheter på Xiaomi och MIUI med Magisk.

magisk 21

Vad riskerar jag med root?

Jag rekommenderar inte att du utför den här proceduren på huvudsmartphonen, särskilt om den fortfarande är under garanti och om du inte är säker på vad du ska göra. I allmänhet är det tillrådligt att göra detta om det är möjligt om du har en reservsmartphone, så att du inte tar slut om något går fel. Att vara så radikala förändringar i operativsystemet räcker ett misstag för äventyra smarttelefonens normala funktion. För att få rootbehörigheter måste du göra en systemåterställning, så ta bort all data du har i minnet. Vi råder dig därför att göra det göra en säkerhetskopia för att skydda de uppgifter du är intresserad av att hålla. Personalen på GizChina.it hålls inte ansvarig för skador på enheten.

Tappar jag min garanti med root?

När det gäller rootbehörigheter och garantier öppnas alltid en värld av positiva och negativa rapporter. I princip vägrar alla tillverkare att fungera under garanti om de upptäcker att de arbetar på en modifierad smartphone. Med detta sagt har konsumenten någon form av skydd, så länge skadan på smarttelefonen inte på något sätt kan hänföras till moddingsoperationen. För att ge ett praktiskt exempel, om en smartphone är moddad men problemet är den felaktiga skärmen, kan tillverkaren blunda, men det är inte säkert om det gör det. Det kan vara nödvändigt att insistera hos servicecentret för att få garantin godkänd. Som nämnts tidigare rekommenderas det alltid att modifiera smartphones som nu är utanför garantin, kanske för att återuppliva dem.

Nu när du har tydligare vad det innebär att ha rootbehörigheter på din smartphone, låt oss se hur man agerar i praktiken.

Hur får man rootbehörigheter

1) Låsa upp startladdaren

Det första steget i alla moddingsändringar är att låsa upp bootloader. När det gäller Xiaomi är det en mer tråkig process än på andra smartphones från andra tillverkare. På grund av de problem som företaget stött på med falska ROM-skivor som cirkulerade på nätet för flera år sedan, har företaget beslutat att infoga ett tidsblock. Detta innebär att det (hittills) tar flera dagar innan upplåsningsbekräftelsen godkänns.

Guide för att låsa upp Xiaomi bootloader

låsa upp xiaomi bootloader

2) TWRP-installation

Det andra steget för att komma åt rootbehörigheter är att installera en anpassad återställning. Med “återställning” menar vi en specifik partition av smarttelefonminnet, där en programvara installeras som startar vad vi kan definiera ett säkert läge. Detta används vanligtvis av utvecklare och reparatörer för att installera programvara på ett alternativt sätt.

TWRP installationsguide på Xiaomi

POCO M3 och Xiaomi Mi 10T Lite twrp nedladdning

3) Magisk installation

Nu när du har installerat TWRP på din Xiaomi är det dags att installera Magisk och därmed få rootbehörigheter. Här är de sista stegen att följa:

    Från den officiella GitHub-sidan, ladda ner den senaste versionen av Magisk, du behöver bara ZIP-filen som på bilden nedan Alltid från GitHub, ladda ner också den senaste versionen av Magisk Manager omedelbart nedan (vi behöver den snart)hur man laddar ner magiskFortfarande på i TWRP-läge, anslut smarttelefonen till datorn och flytta Magisk ZIP-filen till internminnet Från TWRP, välj “” Välj Magisk ZIP-fil Svep på skjutreglaget längst ner för att starta installationen När du är klar, gå tillbaka till hem på TWRP Välj “” och klicka på “” för att starta om smarttelefonen

Perfekt, nu har du fått rootbehörigheterna till din Xiaomi-smartphone! För att kontrollera att proceduren har gått igenom finns det en sista kontroll att göra.

    Se till att du har laddat ner Magisk Manager som nämnts ovan Installera APK-filen på din smartphone (bekräftar installationen från okända källor) Starta appen

magisk manager root

Som i skärmdumpen ovan, kontrollera att det finns gröna fästingar på de två första objekten. Om så är fallet har du rootbehörigheter på din Xiaomi-smartphone med MIUI!

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares