Hur man ändrar MAC -adress på din iPhone

0 Shares

MAC -adressen (Media Access Control) är en uppsättning unika tecken som kombinerar bokstäver, siffror och symboler som tilldelats av tillverkaren för nätverkshårdvara. Oavsett om det är din router, trådlösa enhet eller nätverkskortet i din dator har varje nätverksgränssnitt som är anslutet till ditt nätverk en unik MAC -adress. Även om dessa adresser är permanenta tillåter vissa av apparna att ändra eller förfalska MAC -adressen för att kringgå vissa nätverksrestriktioner. Om du är en iPhone -användare, här är den detaljerade instruktionen för att ändra eller förfalska MAC -adressen på din enhet. På iPhone kan du enkelt hitta MAC -adressen från inställningarna.

Är det möjligt att ändra MAC -adressen på iPhone?

Svaret är nej. Eftersom iOS-enheter inte tillåter att tredjepartsappar använder den trådlösa adaptern kan du inte lagra enhetens MAC-adress lagligt. Men du kan ändra MAC -adressen olagligt genom att jailbreaka din enhet. Nackdelen med Jailbreaking iPhone är att den kommer att ta bort alla säkerhetsfunktioner som är associerade med enheten. Därför är det inte lämpligt att jailbreaka iOS -enheten.

Spoof din MAC -adress på iPhone

Istället för att ändra MAC -adressen kan du förfalska MAC -adressen på din iPhone. Det ger dig tillgång till en viss begränsad webbplats.

(1) Anslut din bärbara dator till routern.

(2) Ladda ner Connectify och skapa en trådlös hotspot på din bärbara dator.

(3) Anslut din iPhone till den trådlösa hotspot som skapats på din bärbara dator.

(4) Nu kan du kringgå den blockerade webbplatsen utan några nätverksrestriktioner.

Vår åsikt

Som du kan se finns det inget enkelt sätt att ändra/förfalska MAC -adressen på iPhone -enheter, men du kan göra det helt enkelt genom att köra en virtuell router med en bärbar dator. Den andra metoden (jailbreak) är inte tillrådlig på grund av integritetsfrågor.

Har du några tankar eller feedback att dela med dig av denna artikel? Använd kommentarsektionen nedan. Följ vår Facebook och Twitter sidor för fler handledning relaterade till iPhone.

0 Shares