Hur man använder Firestick utan fjärrkontroll [2 Easy Ways]

0 Shares

Amazon har lanserat sin första strömmande enhet 2014. Under de senaste sex åren har streaming fått många varianter och nya uppdateringar. En av de stora uppdateringarna är kontroll över smartphones. Med din smartphone av alla märken kan du styra och använda din Firestick utan fjärrkontrollen. Det finns situationer som när din Fire TV -fjärrkontroll tog slut på batteriet eller om du av misstag bröt din ihopkopplade Firestick -fjärrkontroll eller förlorade fjärrkontrollen. I sådana fall måste du veta hur du använder Firestick utan fjärrkontrollen i en nödsituation.

Sätt att använda Firestick utan fjärrkontroll

Det finns flera sätt att använda din Firestick utan fjärrkontrollen.

  • Använda smartphone -appen
  • Med tangentbord eller mus

Se till att din Firestick är uppdaterad till den senaste versionen för att undvika kompatibilitetsproblem.

Så här använder du Firestick utan fjärrkontroll med appen Smartphone

Precis som alla andra strömmande enheter har Firestick sin egen smartphone -app – Amazon Fire TV för att styra enheten. Appen är tillgänglig i Play Store och App Store. Installera appen på din smartphone och koppla ihop den med din Fire TV Stick.

(1) Öppna Amazon Fire TV app. Se till att din smartphone är ansluten till samma WiFi i hemmet som Fire TV.

(2) Logga in med samma Amazon -konto som du använder på din Firestick.

(3) Nu kommer det att be om en fyrsiffrig kod. Koden visas på din Firestick -skärm. Ange koden på din smartphone.

(4) Parningen börjar. När den är ihopkopplad får du kontrollknappen på din smartphone -skärm.

Hur man använder Firestick utan fjärrkontroll med tangentbord eller mus

De flesta TV -apparater och smart -TV -apparater har en USB -port. Om din Firestick -anslutna smart -TV har en, kan du använda ett tangentbord eller en mus för att styra enheten.

Att använda tangentbordet kan vara svårt för några av oss och därför föreslår vi att du använder musen. Genom att ansluta musen till din TV kan du styra din Firestick precis som du styr din dator. Men se till att din TV har en extra USB -port för detta.

Slutnot

Dessa två lösningar är endast avsedda för nödsituationer. Om du fortsätter att styra din Firestick med musen kan du uppleva några fel i din Firestick. Använd dessa tills du köper din förlorade Firestick -fjärrkontroll.

Det här är de två sätten du kan använda för att styra din Firestick utan fjärrkontroll. Vi rekommenderar dig att skaffa en ny Fire TV -fjärrkontroll om du tappade bort den gamla. Du kan inte använda din smartphone varje gång för att styra din Firestick. Om du känner till några andra sätt att använda Firestick utan fjärrkontroll, berätta för oss i kommentarfältet.

Följ våra sociala mediasidor, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar.

0 Shares