Hur man använder upphovsrättsmusik på YouTube [Working Method]

0 Shares

YouTube har några strikta villkor i videorna. Att använda musik utan tillstånd är ett brott mot YouTubes policy. Om du av misstag använder upphovsrättsmusik på din YouTube -video kommer din video att tas bort från YouTube, du kan inte tjäna pengar på videon och så. Men som tur är kan du använda upphovsrättsmusik på YouTube genom att göra några lösningar. Den här artikeln handlar särskilt om vilka olika sätt att använda upphovsrättsmusik, vilka konsekvenser du kan få och hur YouTubes upphovsrättssystem fungerar.

Vad händer när du använder upphovsrättsmusik på YouTube?

YouTube har Content ID -systemet för att hålla reda på hur upphovsrättsskyddat musik används. Med det kan YouTube enkelt hitta upphovsrättsmusik som används utan tillstånd.

  • YouTube stänger av din video, din video är fortfarande tillgänglig utan ljud.
  • Du kan inte tjäna pengar på videon på något sätt.
  • I värsta fall blockerar YouTube din video och straffar din kanal.

För din förståelse kommer YouTube att meddela dig om upphovsrättsfrågorna när din video laddas upp. Om du laddade upp din video med upphovsrättsskyddat musik, är konsekvenserna baserade på ägaren av det upphovsrättsskyddade innehållet.

Hur använder jag upphovsrättsmusik på YouTube?

(1) Gå till YouTubes webbplats och logga in med dina YouTube -uppgifter om du blir ombedd.

(2) Klicka på Profil -ikonen högst upp och välj YouTube Studio (beta).

(3) Välj den i den vänstra rutan Ljudbibliotek alternativ.

(4) Nu får du listan över musikfiler som du kan använda på din YouTube -video.

(5) Klicka på den musikfil du vill använda. En liten beskrivning av upphovsrättsinformation kommer att visas.

(6) För en bättre sökning kan du använda filteralternativ som genre, humör, instrument, varaktighet och tillskrivning.

(7) Klick Attribution och välj Tillskrivning krävs alternativ.

(8) Nu får du listan över upphovsrättsskyddade musikfiler. Om du klickar på musikfilen visas begränsningarna och nämner att du behöver göra det.

(9) Om du använder upphovsrättsskyddat musik med de nämnda kraven kan du använda upphovsrättsmusikfilerna utan några policyöverträdelser. Om du misslyckas med att nämna kommer du att möta konsekvenserna.

Alternativ

Det finns också ett annat sätt att använda upphovsrättsfiler på YouTube. Du måste få tillstånd från ägaren till musikfilen. Men det här är en tidskrävande process. Studion eller ägaren som äger musikfilen kan inte kontaktas enkelt. Om du vill ha en snabb rutt är ovanstående steg det enda sättet. Om du vill ha en långsiktig process kan du försöka kontakta studion för att få tillstånd.

Det här är de två sätten du kan använda för att lägga till upphovsrättsskyddat musik på YouTube. Använd de upphovsrättsskyddade videorna och gör din kanal till en laglig. Om du vet något annat sätt att lägga till upphovsrättsmusik på YouTube på ett lagligt sätt, nämn det i kommentarfältet och låt andra veta.

Följ våra sociala medieprofiler, Facebook och Twitter för fler uppdateringar om YouTube.

0 Shares