Hur man glömmer WiFi -nätverk på Mac -enheter

0 Shares

I allmänhet sparar din Mac eller MacBook Wi-Fi-nätverket som du tidigare har loggat in på och ansluter till det automatiskt när de är inom räckvidd. Även om det ser bra ut kan det utgöra ett problem när din Mac vill ansluta till ett nätverk som du inte längre behöver ansluta till. Till exempel, när du går till din grannes hus och använder deras nätverk kommer din mac att ansluta till det automatiskt när det är inom räckvidd. I så fall måste du besöka inställningarna upprepade gånger för att ansluta till ditt nätverk. Därför är det lämpligt att veta hur man glömmer WiFi -nätverket på Mac.

Varför måste jag glömma WiFi -nätverket på Mac?

Här är några av de främsta anledningarna som du måste tänka på för att glömma ett WiFi -nätverk:

  • Du kanske vill använda ett nytt Wi-Fi-nätverk på din enhet.
  • Du kanske har använt andras Wi-Fi-nätverk i några dagar.
  • För att rensa den långa listan över anslutna nätverk.
  • Det anslutna nätverket kanske inte är idealiskt för nätbank.
  • För att ansluta till ett nytt nätverk automatiskt.

Undvik att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk automatiskt

Istället för att glömma ett Wi-Fi-nätverk kan du förhindra att din Mac eller MacBook ansluter till nätverket automatiskt.

(1) Klicka på WiFi -ikonen i menyraden.

(2) Välj Nätverksinställningar.

(3) Nu, inaktivera Anslut dig automatiskt till det här nätverket.

(4) Välj Tillämpa för att spara ändringarna.

Hur glömmer jag ett WiFi -nätverk på Mac?

Obs! Du kan använda samma metod för att glömma Wifi -nätverk på Mac -enheter inklusive Macbook Pro, Macbook Air, iMac, Mac -skrivbord och andra enheter.

(1) Klicka på Wi-Fi-ikonen högst upp till höger i menyraden och välj “Öppna nätverksinställningar …

(2) Klick Avancerade inställningar i det nedre högra hörnet.

(3) Välj det Wi-Fi-nätverk du vill glömma.

Om du vill välja flera nätverk håller du ned Kommando nyckel och välj nätverk.

(4) Välj minus “”-Symbolen längst ner i listan.

(5) Klick OK.

(6) Välj på nästa skärm Tillämpa för att spara ändringarna.

Tips för Techowns: Hur hittar jag WiFi -lösenord på Mac?

Vår åsikt

När du har glömt ett nätverk kommer din Mac inte att ansluta till det nätverket igen. Det raderade nätverket är dock tillgängligt för att gå med när du är inom sitt område. Du kan när som helst ansluta till det nätverket manuellt.

Använd kommentarsektionen för att skrika dina frågor och feedback. Följ vår Facebook och Twitter för de senaste guiderna och självstudierna.

0 Shares