Hur man hittar en Mac -adress på en Android -telefon eller surfplatta [Easy Ways]

0 Shares

MAC -adress (Media Access Control Address) är ett maskinvaruidentifieringsnummer som tilldelats av tillverkaren till varje nätverksenhet. MAC -adressen är en kombination av siffror och tecken som är ordnade i sex par där varje par är separerade med ett kolon (00: 52: 14: c4: 9a: 1e). Det kommer att identifiera och filtrera närliggande nätverksgränssnitt som trådlösa nätverk och Ethernet. I allmänhet förblir MAC -adresser fasta och ingen användare kan ändra det. MAC-adressen är ett inbyggt element på alla nätverksoperativsystem inklusive Android, iOS, Windows och MAC-enheter. Du kan identifiera din Android -enhets MAC -adress direkt från enhetsinställningarna. Följ instruktionerna nedan för att kontrollera hur du hittar MAC -adressen på din Android -telefon eller surfplatta.

Hur hittar jag MAC -adress på Android?

Att hitta MAC -adressen på din Android är en enkel uppgift som kan göras direkt från enhetsinställningarna. Som standard är MAC -adressen osynlig och den blir synlig först när du slår på enhetens WiFi.

#1: Börja med att öppna inställningar app.

#2: Bläddra ner och välj WiFi inställningar.

#3: Tryck sedan på växeln som motsvarar WiFi och aktivera den.

#4: Tryck nu på Ytterligare inställningar alternativ.

#5: Rulla nu ner alternativet Ytterligare inställningar för att hitta MAC-adress under avsnittet WiFi -egendom.

Alternativt sätt att hitta MAC -adressen på Android

Förutom WiFi -inställningar är MAC -adressen också tillgänglig på Om telefon inställningar på Android. Innan du börjar, se till att WiFi är påslagen.

#1: Öppna inställningar app på din Android -enhet.

#2: Välj Om telefon inställningar högst upp i inställningsmenyn.

Notera: För Android -surfplatta, välj Om surfplatta alternativ.

#3: Håll muspekaren till Alla specifikationer alternativet och tryck på det.

#4: Välj Alla specifikationer Status alternativ längst ner.

#5: Rulla sedan ner statusalternativen för att hitta din enhet MAC adress.

För att avsluta

Även om det här är de enkla och inbyggda sätten att hitta MAC-adressen på din Android-smartphone eller surfplatta. MAC -adressen identifierar maskinvaran på ett unikt sätt och är också ett viktigt element som krävs för trådlös nätverksanslutning. Dessutom kan det bidra till att förbättra din integritet, din IP-adress och geografiska platser som inte avslöjas.

Kommentera nedan dina frågor och feedback. Följ också techowns på Facebook och Twitter för att fånga våra senaste artiklar direkt.

0 Shares