Hur man hittar IMEI på iPhone [5 Different Methods]

0 Shares

Varje iPhone har ett unikt IMEI -nummer (International Mobile Equipment), som vi ignorerar för det mesta eftersom det inte har någon nytta. I allmänhet hjälper numret att hitta den förlorade eller stulna iPhone -enheten. IMEI -numret är dock också mycket viktigt när du vill låsa upp din iPhone från en specifik operatör. Du måste ange ditt IMEI -nummer till den befintliga leverantören för att kunna använda din enhet med en annan operatör. Det finns olika sätt att göra hitta IMEI på iPhone. Vi har visa steg för alla sätt med nödvändiga skärmdumpar.

Hitta IMEI -nummer på iPhone med hemlig kod

Det bästa sättet att hitta IMEI på iPhone -enheter är genom att slå den hemliga koden i telefonappen. Denna metod fungerar alla versioner av iPhone och även Android -enheter.

(1) Öppna telefonappen och tryck på knappsatsmenyn.

(2) Ringa *#06# (Du behöver inte trycka på den gröna samtalsknappen).

(3) IPhone visar IMEI -numret automatiskt.

Notera: När du följer den här metoden kan du inte kopiera IMEI -numret. Men du kan ta en skärmdump för framtida bruk.

Hitta IMEI på baksidan av iPhone

Användare med iPhone 6 och tidigare kan hitta IMEI -numren på baksidan av enheten. Vänd bara på luren och hitta numret tryckt längst ner på enheten. Du kan använda den här metoden för att få IMEI när din iPhone är låst.

Hitta IMEI på SIM -facket

Apple har slutat skriva ut IMEI på enheten från iPhone 6S. I så fall kan du använda SIM -facket för att hitta IMEI -numret.

Med hjälp av SIM -borttagningsverktyget, ta bort SIM -facket och ta ut SIM -kortet. Vänd facket så hittar du enhetens IMEI -nummer.

Användare med iPhone 3G, 3GS, 4 (GSM Model) och 4s kan också följa denna metod.

Hitta IMEI på iPhone med hjälp av inställningar

Ett annat vanligt sätt att hitta IMEI på iPhone är med hjälp av enhetsinställningarna.

(1) Gå till inställningar -menyn och tryck på Allmän sektion.

(2) Klicka på Handla om och rulla ner på skärmen för att hitta IMEI -numret.

(3) Tryck länge på numret och tryck på Kopiera att kopiera den. Sedan kan du klistra in numret var som helst på enheten.

Skaffa IMEI för den förlorade eller stulna iPhone -enheten

Metoderna ovan är endast tillämpliga när du har en iPhone i handen. Vad ska jag göra om din enhet stulits eller förlorats? Du hittar enkelt IMEI -numret om du har säkerhetskopierat din iPhone på iTunes.

(1) Starta iTunes -appen.

(2) Välj Preferenser > Enheter.

(3) Listan över enhetssäkerhetskopior visas på skärmen.

(4) Håll markören på säkerhetskopian så visar den olika information inklusive IMEI -nummer.

Vår åsikt

Vi har visat alla möjliga sätt att hitta IMEI -numret på iPhone. Att använda hemlig uppringningskod är det enklaste sättet att hitta ditt nummer oavsett iPhone -versionen. Om du vet något annat sätt att hitta IMEI -numret? Nämn i kommentarsfältet. Vi kommer att granska och uppdatera det i artikeln.

Intresserad av att läsa fler handledning relaterade till iPhone? Fånga våra artiklar direkt genom att följa oss på Facebook och Twitter.

0 Shares