Hur man laddar ner Cydia på iPhone och iPad

0 Shares

Det råder ingen tvekan om att nästan alla iOS -användare har hört talas om Cydia. För dem som inte har det är det en inofficiell appbutik full av modifieringar, tweaks, tredjepartsappar och mer, men för att installera den måste du först jailbreaka din enhet. Tusentals användare anser att ett litet pris att betala för att kunna använda sin enhet som de vill och inte hur Apple säger att de kan. Om det är du, här är allt du behöver veta.

Hur man laddar ner Cydia på iPhone och iPad:

Det enda och bästa sättet att göra detta är att installera ett jailbreak. Det finns flera tillgängliga just nu, och du kan välja den som matchar din enhets specifikationer och firmware från Cydia Download -sidan. Välj helt enkelt ditt verktyg och följ instruktionerna i guiden.

Hur man använder Cydia:

Öppna Cydia på din enhet så ser du startskärmen med flera alternativ:

 • Källor – här kan du lägga till nya källor eller redigera de som du har installerat
 • Sök – hitta de tweaks, appar, mods etc. du vill ha från de installerade källorna
 • Installerat – visar dig allt du har installerat från Cydia
 • Ändringar – se alla uppdateringar till dina installerade appar, tweaks, etc.

Lägga till ett förråd till Cydia:

 1. Öppna Cydia och tryck på Källor.
 2. Klicka på Redigera> Lägg till.
 3. URL -fältet visas, skriv in förvarets namn.
 4. Klicka på Lägg till källa så läggs den till i Cydia.

Hur man laddar ner tweaks:

 1. Öppna Cydia och tryck på sökalternativet.
 2. Skriv in det tweak -namn du vill ha.
 3. Se till att din enhet stöder den och tryck på Ändra
 4. Klicka på Installera> Bekräfta.
 5. När tweak är installerat trycker du på Starta om springbrädan.

Ta bort tweaks från Cydia:

 1. Starta Cydia och tryck på alternativet Installerat.
 2. Klicka på Senaste och tryck på den tweak du vill radera.
 3. Tryck på Ändra> Ta bort> Bekräfta.
 4. Klicka på Starta om språngbrädan så är tweak borta.

Vad erbjuder Cydia?

Cydia är den ursprungliga inofficiella appbutiken och ger användarna många sätt att ändra sina enheter:

 • Teman – massor av val för att tema din enhet
 • Tweaks – alternativ för att ändra hur teckensnitt, ikoner, låsskärm, batteriindikator och mer ser ut
 • Appar – låter dig lägga till nya funktioner på din enhet – ändra din appväxlare, meddelandeprogram, ikonlayout, ändra vad som finns på låsskärmen och mer
 • Låsskärmsteman – ändrar vad som visas på din låsskärm och hur den visas

Apple är mer än lite restriktivt vad de tillåter dig att göra med den enhet du har köpt och betalat för. Det är där Cydia kommer in för att tillhandahålla den extra funktionaliteten. Till exempel FaceTime. Apple tillät det bara att användas på Wi-Fi på de äldre enheterna, men en snygg Cydia-tweak får dina appar att tro att din enhet är på Wi-Fi när den är på data; på det sättet kan du använda endast Wi-Fi-appar i din dataplan.

Vanliga frågor

Det finns människor som aldrig har använt Cydia och är nyfikna på vad det kan göra för dem. Dessa är de vanligaste frågorna om det:

Vad är Cydia?

Det är en inofficiell butik med jailbreak -verktyg, som innehåller massor av tweaks, mods och mer, många av dem helt free. Det skapades av Jay Freeman (aka Saurik) 2008 och släpptes som den första inofficiella appbutiken som konkurrerade med Apples första appbutik, installera. App. Under de kommande tre åren växte det i popularitet och fick så småningom mer än 4 miljoner besökare varje månad, och idag är det lika populärt som någonsin.

Varför ska jag ladda ner Cydia?

Helt enkelt på grund av allt det erbjuder när du jailbreak din enhet:

 • Massor av teman och tweaks som hjälper dig att ändra utseendet på din enhet
 • Använd tweaks för att lägga till extra funktioner och funktioner till de befintliga
 • Ge aktieappar ett lyft med ytterligare funktioner
 • Ladda ner massor av inofficiella appar och spel
 • Ladda ner ringsignaler, bakgrundsbilder, teman och mer

Behöver jag Jailbreak för att ladda ner Cydia?

Ja. Cydia och allt det erbjuder kan bara fungera med root -åtkomst, och du kan bara få det genom att installera ett jailbreak.

Är det Free?

Ja. Allt du behöver göra är att installera en free jailbreak, och Cydia ingår.

Är det säkert?

Ja, förutsatt att du använder de officiella länkarna för att ladda ner jailbreaks och bara använder de förinstallerade källorna. Tredjepartskällor kan läggas till men på egen risk eftersom de kan innehålla skadlig kod.

Vad är fördelarna?

Genom att jailbreaka din enhet får du tillgång till Cydia, den populära pakethanteraren som erbjuder tusentals tweaks, modifieringar, appar, spel och mycket mer. Med dessa kan du komma förbi de begränsningar Apple ställer på din enhet och göra i stort sett vad du vill. Ingen av dessa tweaks är godkända av Apple, men genom att jailbreaka din enhet kringgår du deras begränsningar och ändrar hur din enhet ser ut, känns och fungerar.

Är det lagligt?

Ja, på många ställen. Det dömdes lagligt i USA av Library of Congress 2012 och även om detsamma gäller för många andra länder måste du kontakta din region.

Är Tweaks Free?

Inte alla. De flesta är, och vissa är bara en dollar eller två. Det finns några som är betydligt dyrare, men du är det free att välja vad du vill och bara ladda ner free sådana om det passar dig. De flesta har en donationsknapp där du kan donera till det hårda arbete som utvecklarna lägger ner, men detta är också valfritt.

Hur är det med Cydia -alternativ?

Det finns många alternativ du kan använda utan jailbreaking, men ingen av dem erbjuder samma upplevelse som Cydia gör. Jailbreak kräver root -åtkomst för att tweaksna ska fungera och eftersom alternativen inte kräver att du jailbreak får du inte tweaks, mods etc. Du kan dock prova dem för att få en uppfattning om vad jailbreaking kan göra för dig genom att installera TutuApp, Panda Helper och många andra alternativ

Vad är ett förvar?

Det är ett lagringsalternativ där tweaks, mods, appar och mer lagras. Det finns några redan installerade i Cydia, men du kan lägga till sådana från tredje part om du vill.

Ta bort Cydia:

Du kan ta bort Cydia på två sätt – återställ din enhet med iTunes eller installera Cydia Impactor och använd den. Placera först din enhet på den senaste iOS -versionen, medan den andra behåller din nuvarande iOS -version.

Cydia har alltid varit populärt och kommer alltid att vara så länge jailbreaking är möjligt. Missa inte allt det har att erbjuda; Jailbreak din enhet och installera Cydia idag.

0 Shares