Hur överför jag Dropbox till Google Drive utan att ladda ner och ladda upp?

0 Shares

Både Dropbox och Google Drive är mycket populära molnlagrings- och synkroniseringstjänster. Anledningen till att de fortfarande har varit de ledande produkterna på molnlagringsmarknaden i flera år måste vara för att de har sina egna enastående funktioner. Användare som använder båda tjänsterna samtidigt kanske vill ha ett enkelt sätt att flytta Dropbox till Google Drive för att förbättra samarbetet.

Men det finns också användare som har frågor om varför de vill överföra Dropbox -filer till Google Drive. Om du tvivlar på det är du inte ensam.

Fördelar med att migrera Dropbox till Google Drive

Dropbox ger 2 GB free lagring och Google Drive free lagring är upp till 15 GB. Användare kanske vill byta till Google Drive för att säkerhetskopiera filer.

Jämfört med Dropbox har Google Drive uppenbara funktioner och prisfördelar. Den har avancerad sökning och fler sätt att styra synligheten, men när det gäller synkroniseringsfunktionen är Dropbox mer stabil.

Användare föredrar delningsfunktionen i Google Drive. Eftersom Dropbox inte kan slutföra fildelning kan du flytta dokumentet till den delade Google Drive.

Vissa personer i ditt team använder Dropbox, och vissa använder Google Drive för att synkronisera filer mellan olika molndatorer för att stärka teamsamarbetet och förbättra arbetseffektiviteten.

Anledningarna till att du behöver byta från Dropbox till Google Drive kan inkludera men är inte begränsat till ovanstående. Metoden som de flesta användare kan tänka sig att flytta filer mellan molndiskar kan vara att ladda ner nödvändiga filer från Dropbox och sedan ladda upp dem till Google Drive från den lokala platsen. Denna metod har emellertid flera nackdelar.

Först och främst måste du byta till två plattformar för att fungera varje gång du behöver flytta en fil. För det andra måste denna process ta upp filer på den lokala hårddisken. Om den lokala lagringen är otillräcklig blir det knepigt. Och om du behöver säkerhetskopiera ett stort antal filer till Google Drive tar den här metoden lång tid.

Därför kan du välja ett enklare sätt att använda tredje part free säkerhetskopieringsprogram och verktyg för snabb och säker migration.

Enklaste sättet att säkerhetskopiera och synkronisera Dropbox till Google Drive

Både Dropbox och Google Drive ger inget sätt att automatiskt migrera filer till andra molntjänster. Du måste använda tjänster från tredje part.

CBackup är en professionell molntjänst för säkerhetskopiering och synkronisering. Den kan användas för att realisera automatisk säkerhetskopiering och synkronisering mellan olika moln för free. Så du kan enkelt och säkert flytta filer från Dropbox till Google Drive utan att ladda ner och ladda upp.

Operationsstegen i denna process är också mycket enkla. Följ stegen nedan för att slutföra överföringen av data till Google Drive från Dropbox.

Steg 1. Gå till CBackups webbplats, du måste först skapa ett CBackup -konto för att logga in. Naturligtvis är hela processen free.

Steg 2. När du har loggat in klickar du på Min lagring fliken på vänster sida av gränssnittet. Om du använder den för första gången klickar du på Lägg till Cloud knappen i mitten för att lägga till ditt Dropbox- eller Google Drive -konto först. Du måste slutföra kontotillståndet enligt instruktionerna.

Obs! När du har lagt till ett konto kommer knappen Lägg till moln längst upp till vänster i gränssnittet, klicka på det och följ sedan samma steg för att lägga till ett annat konto.

Steg 3. Klicka Säkerhetskopieringsuppgifter på vänster sida av gränssnittet och klicka Ny uppgift för att skapa en uppgift för att säkerhetskopiera Dropbox till Google Drive.

Obs! Om du behöver synkronisera Dropbox till Google Drive klickar du på Synkronisera uppgifter> Ny uppgift och gå vidare till nästa steg.

Steg 4. Klicka på Lägg till källa -knappen måste du välja Dropbox och välja specifika mappar eller hela Dropbox som säkerhetskopia. Klicka på samma sätt på Lägg till destination -knappen och välj Google Drive som reservdestination.

Steg 5. Klicka Starta säkerhetskopiering i det nedre högra hörnet av gränssnittet för att utföra säkerhetskopieringen mellan de två molnen.

Slutord

Av vilken anledning som helst kommer CBackup att vara det enklaste sättet att överföra Dropbox till Google Drive. Du kan enkelt implementera säkerhetskopiering och synkronisera mellan flera moln med detta free och professionellt verktyg.

Tack för att du besöker techowns.com. Följ vår Facebook och Twitter sidor för att hålla kontakten med oss.

0 Shares