Hur säkerhetskopierar jag datorfiler till en molndisk i Windows 10/8/7?

0 Shares

Det finns massor av data lagrad på våra datorer, och vissa data är av stor betydelse för oss. Det är nödvändigt att göra en säkerhetskopia för viktiga filer för att undvika dataförlust som orsakas av hårddiskfel, systemkrasch, skadlig programattack och mänskliga fel etc. Om du inte har skapat en säkerhetskopia innan problem uppstår har du att lägga mycket tid på att felsöka problemen för att hämta dina data eller skriva om förlorade filer från grunden. Vad frustrerande det är!

Om du har en säkerhetskopia till hands kan du enkelt återställa skadade eller förlorade filer från säkerhetskopian. Det är en sparare i realtid. Du behöver bara se till att du har förvarat säkerhetskopior på ett säkert ställe. Vanligtvis rekommenderas det att spara bildfiler på en USB -enhet, extern hårddisk, nätverksresurs eller molndisk. Eftersom molndiskar blir mer och mer populära visar jag dig hur du säkerhetskopierar datorfiler till molnet på den här sidan. Tre metoder ingår.

Metod 1. Säkerhetskopiera datorn till Google Drive

Google Drive är en online lagringstjänst som erbjuds av Google. Du kan lagra, dela och redigera filer på Google Drive från olika enheter, till exempel mobila enheter, surfplattor och datorer. Med ett Google -konto får du 15 GB lagringsutrymme för free. Följ stegen nedan för att säkerhetskopiera datorfiler till Google Drive:

1. Ladda ner och installera det specialiserade backupverktyget – Googles säkerhetskopiering och synkronisering på din dator. Kör verktyget och logga in på ditt Google -konto.

2. När du kommer till avsnittet Den här datorn väljer du mappar som ska säkerhetskopieras till Google Drive och anger uppladdningsstorleken för dina foton och videor. Klicka sedan Nästa.

3. I avsnittet Google Drive väljer du om du vill synkronisera Google Drive till din dator och anger en lokal mapp för att spara de synkroniserade objekten. Du kan välja Synkronisera allt i Min enhet eller Synkronisera endast dessa mappar. Efter alla dina inställningar klickar du på Start för att påbörja filsynkronisering mellan din dator och Google Drive.

Metod 2. Säkerhetskopiera datorn till OneDrive

OneDrive är en annan populär personlig molnlagring. Utvecklad av Microsoft, det gör att du kan spara dina filer och foton i molnet och komma åt dem från vilken enhet som helst, var som helst. Varje användare har 5 GB free lagring på OneDrive. Lär dig hur du säkerhetskopierar PC -mappar till OneDrive steg för steg:

1. Starta skrivbordsappen OneDrive från Start -menyn och logga in med ditt Microsoft -konto.

Dricks: OneDrive -skrivbordsappen är förinstallerad i Windows 10/8.1. Om du kör Windows 8/7 måste du ladda ner och installera appen manuellt.

2. På skärmen “Det här är din OneDrive -mapp” ser du standardmapplatsen för dina OneDrive -filer. Klick Nästa för att bekräfta det eller klicka Byt plats för att ange en annan mappplats.

3. På nästa skärm väljer du vad du vill ladda ner till mappen “OneDrive – On MSFT” och klickar på Nästa. Som standard synkroniseras alla filer och mappar från ditt molnkonto till den lokala OneDrive -mappen.

4. Klicka på Öppna min OneDrive -mapp för att komma till din OneDrive -mapp. Dra och släpp eller kopiera och klistra in PC -mappar i OneDrive -mappen, så synkroniseras de automatiskt med OneDrive -webbplatsen.

Metod 3. Säkerhetskopiera dator till moln med freeware

Som du ser kan du välja ett verktyg för säkerhetskopiering enligt den molndisk du använder. Finns det ett slags molnbackup -programvara som stöder olika molndatorer? AOMEI Backupper Standard är ett sådant slag. Det kan hjälpa dig att synkronisera PC -mappar till olika moln, inklusive OneDrive, Google Drive, Dropbox, Box, SugarSync, hubiC och Cloudme. Följ instruktionerna nedan för att säkerhetskopiera datorfiler till en molndisk med AOMEI Backupper:

1. Ladda ner detta free synkronisera verktyget från den officiella webbplatsen och installera det. Kör AOMEI Backupper och klicka Synkronisera > Grundläggande synk.

2. Ge din synkroniseringsuppgift ett namn. Välj sedan de mappar du vill säkerhetskopiera till molnet genom att klicka Lägg till mapp.

3. Välj Välj en moln enhet från rullgardinsmenyn i den andra fältet.

4. I popup-fönstret ser du en lista över molndatorer som kan användas för säkerhetskopiering. Välj en enhet enligt dina behov och klicka OK.

Note: Du måste installera skrivbordsapparna för molndatorerna innan du kan komma åt dem från AOMEI Backupper.

5. Bekräfta dina inställningar och klicka Starta synkronisering för att starta synkroniseringsprocessen.

Den här sidan har beskrivit tre metoder för att säkerhetskopiera datorer till molnet. Du kan välja en metod som bäst uppfyller dina behov. Dessutom, om du letar efter en mer avancerad molntjänst för säkerhetskopiering, är CBackup värt ett försök.

0 Shares