I de flesta regioner kommer Samsung Galaxy S22 flaggskepp med Snapdragon 898

0 Shares

Samsung Galaxy S22

I början av nästa år planerar den sydkoreanska leverantören Samsung att presentera flaggskeppssmartphones för den nya generationen Galaxy S22. Traditionellt använde tillverkaren sitt egna Exynos -chipset på de flesta marknader, och i USA erbjöds modeller på en Qualcomm Snapdragon SoC. En ny läcka tyder på att Samsung ändrar sin policy.

På Twitter publicerade bloggaren @FrontTron ett inlägg tillägnat den nya Galaxy S22 -serien. Informanten hävdar att smartphones av denna linje i nästan alla länder kommer att erbjudas med Snapdragon 898 -chips. Först och främst kommer sådana modeller att säljas i Nordamerika. Dessutom kommer den bästa processorn från Qualcomm att installeras i smartphones som kommer att gå till Kina, Hong Kong, Sydkorea, Indien och Afrika. Mest troligt kommer endast modeller på den europeiska marknaden att finnas tillgängliga baserade på det egna Exynos 2200 -chipsetet.

Samsung Galaxy S22

Enligt experter förklaras det sydkoreanska företagets nya policy av det faktum att enheter på Exynos -plattformen inte ger höga vinster. Men i Europa är priset på smartphones högre än i andra regioner, och det gör dem lönsamma att sälja.

Källa: twitter.com


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google Nyheter och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK -gruppen


0 Shares