I den nya iPhone -serien kommer satellitkommunikation att finnas tillgänglig för att skicka nödmeddelanden

0 Shares

iPhone 13

Inom en snar framtid väntas tillkännagivandet av en ny serie Apple -smartphones. I går rapporterades att iPhone 13 kommer att stödja satellitkommunikation. Det uppger den auktoritära experten Ming-Chi Kuo från TF International Securities. Idag blev det känt att Apple utvecklar satellitkommunikationsfunktioner för att hjälpa iPhone -användare i nödsituationer. Informationen publicerades av Bloomberg, med hänvisning till sina egna källor.

Enligt experter utvecklar företaget funktionalitet, tack vare vilken smarttelefonen kommer att kunna arbeta i ett område utan mobilnätstäckning. Detta gör att nödmeddelanden kan skickas via satellit till räddningstjänster eller utvalda kontakter. Funktionen har potential att rädda liv, med Apple säger “planerar att lägga till den här funktionen till nya iPhones.”

Det noteras att funktionen att skicka nödmeddelanden kommer att integreras i standard iMessage -applikationen på iPhone, medan meddelanden kommer att skickas på en grå bakgrund.

Dessutom kommer en funktion att implementeras med hjälp av satellitnät “för att varna för stora nödsituationer som flygolyckor och skeppsvrak.”

Källa: bloomberg.com


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google Nyheter och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK -gruppen


0 Shares