ID-sensorn i Xiaomi Mi 11-skärmen kan rädda ditt liv

0 Shares

xiaomi mi 11

Ju mer du undersöker, desto mer upptäcker du intressanta nyheter för det nya Xiaomi Mi 11, redan belönad för sin nästan perfekta skärm. Å ena sidan finns det valet att följa Apples förpackningstrend, å andra sidan att implementera nya funktioner. Det visar också detta med den fotografiska sektorn, inte särskilt avancerad på hårdvarusidan men med mycket viktiga programvaruinnovationer. Och som alla de senaste generationens toppmodeller är Mi 11 också utrustad med en ID-sensor i displayen. Men till skillnad från resten av tillverkarna har Xiaomi den en mycket speciell funktion från dess och aldrig sett tidigare.

Som meddelades under presentationen kan Xiaomi Mi 11-sensor-ID fungera som pulsmätare. Till skillnad från Samsungs ultraljudssensorer är den här alltid baserad på optisk teknik, så under skärmen finns en kamera som skannar fingertoppen med det inspelade fingeravtrycket. Sensorn levereras av Goodix, ett av de ledande namnen i branschen och som inte tog lång tid att säga till om den här nya funktionen.

LÄS OCH:
MIUI 12.5 Beta tillgänglig för olika Xiaomi och Redmi | Ladda ner 20.12.25

Xiaomi Mi 11 integrerar en ID-sensor i displayen som kan mäta hjärtslag

Ombord på Xiaomi Mi 11 finns den nya ultratunna biometriska sensorn som inte kan kompromissa med tillgängligt utrymme för de interna komponenterna. Dess särdrag är användningen av fotopetysmografi, en teknik som använder sensorn för att utföra en intern skanning av fingertoppen som kan analysera dess vaskularisering. På detta sätt kan sensorn registrera förändringen i blodflödet och bestämma den resulterande hjärtfrekvensen.

Denna typ av mätning kallas “exakt som på bärbara”, Även om det bedöms vara felaktigt av branschexperter. Det är dock rättvist att påpeka att PPG-läget är detsamma som används på bärbara enheter som vi alla känner, därför kan det vara felaktigt på Mi 11 såväl som på bärbara i allmänhet. Visst kan det inte ersätta den riktiga hälsoutrustningen, men det är fortfarande ett välkommet tillskott att ha mer hälsoinformation.

Denna nyhet är kopplad till den senaste uppdateringen av MIUI Health-appen, med vilken hjärtmätning lades till via smarttelefonens LED-blixt.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares