iFixit demonterade Apple iPhone Xr och bedömde dess underhållbarhet

0 Shares

IFixit -specialister demonterade och traditionellt utvärderade underhållet av den nya Apple iPhone Xr -smarttelefonen och identifierade också dess designfunktioner.

Apple-iPhone-Xr

Demonteringsprocess

För att demontera iPhone Xr måste du först ta bort skärmen, vilket inte kommer att vara svårt, så en fullständig demontering av enheten krävs inte för att byta ut detta element. Denna process kompliceras av sällsynta skruvar med tre-balkars spår och Pentalobe-skruvar, samt skydd mot vatten, som förresten absorberar de inre elementen och förhindrar deras skada.

iPhone Xr iFixit

För att ta bort glasets bakpanel krävs en fullständig byte av chassit, vilket inte är en helt lämplig lösning, med tanke på glasets låga chockmotstånd och följaktligen den höga risken för skada på panelen med ytterligare behov av att byta ut den.

Intern struktur

IPhone Xr är baserad på 7nm A12 Bionic -chipset, som de äldre modellerna, ROM -chips från Toshiba och RAM från Micron, ett Intel LTE -modem, samt en Taptic Engine -enhet för Haptic Touch haptic feedback -system, eftersom smarttelefonen gör stöder inte tryckigenkänning på 3D -pekskärmen. Istället för en OLED -skärm används en tjockare och tyngre LCD -matris. TrueDepth -kameran från iPhone Xs förblir oförändrad.

iPhone Xr iFixit

Det interna utrymmet på iPhone Xr med ett rektangulärt batteri och moderkort liknar iPhone 8 och iPhone X. Den nya produkten gör det enkelt att komma åt batteriet, vilket är en av designfördelarna.

iPhone Xr iFixit_4

Också i iPhone Xr, för första gången för mobila enheter i Cupertin-företaget, används ett modulärt fack för SIM-kort längst ned på höger sidokant, vilket förenklar bytet och minskar kostnaden för att byta moderkort. Dessutom saknar juniormodellen en antennlist längst ner, som de äldre modellerna.

Batteri

Vid demontering av iPhone Xr avslöjades en särskiljande egenskap från iPhone Xs och Xs Max – den yngre modellen använder ett traditionellt rektangulärt snarare än ett dubbel L -format batteri.

iPhone Xr iFixit

IPhone Xr har en batterikapacitet på 11,16 Wh (2944 mAh), medan iPhone Xs har 10,13 Wh och iPhone Xs Max har 12,08 Wh. Trots genomsnittet har iPhone Xr blivit den längsta spelande Apple-smarttelefonen i 2018-serien.

Hållbarhetsdom

iFixit gav iPhone Xr en 6 av 10 reparationsbarhet, vilket är i linje med iPhone Xs och Xs Max, liksom förra årets iPhone X.

0 Shares