IFixit demonterade och bedömde underhållbarheten för Huawei Mate 20 Pro

0 Shares

Specialisterna på iFixit -utgåvan fick tag på den senaste flaggskeppssmartphone Huawei Mate 20 Pro, demonterade den och utvärderade traditionellt enhetens underhållbarhet.

Huawei Mate 20 Pro iFixit

Demonteringsprocess

Vid demontering av Huawei Mate 20 Pro av iFixit -specialister fann man att de flesta interna komponenterna är modulära och enkelt kan bytas ut, och för att komma åt batteriet behöver du bara ta bort bakpanelen och mittramen. Standard Phillips -skruvar och lite lim används för att säkra strukturen.

På grund av den lagrade utformningen av de interna komponenterna i Huawei Mate 20 Pro med moderkortet i mitten krävdes ett ökat antal flexibla kablar. Glaspanelerna säkras med lim, vilket komplicerar demonteringsprocessen och ökar risken för skador. Att ta bort displayen, som också är fäst med lim, är således en mycket svår och farlig manipulation. Dessutom måste den bytas ut mot en fingeravtrycksskanner.

Hållbarhetsdom

Som ett resultat betygsatte iFixit -experter Huawei Mate 20 Pro -underhållet 4 poäng av 10 möjliga. Baserat på detta kan nyheten repareras, men detta är en mycket svår uppgift.

0 Shares