iFixit förklarade att Microsoft Surface Pro 6-surfplattan inte kan repareras

0 Shares

IFixit demonterade och undersökte traditionellt den nya Microsoft Surface Pro 6 -surfplattan, som presenterades i början av oktober, och utvärderade dess underhållbarhet.

Microsoft Surface Pro 6

Specifikationer

Microsoft Surface Pro 6 har en 12,3-tums PixelSense-skärm med en upplösning på 2736 x 1824 pixlar och en pixeltäthet på 267 ppi. Hårdvaruplattformen var en åttonde generationens Intel Core i5 -processor i Kaby Lake R -arkitekturen, 8 GB RAM som kan expanderas upp till 16 GB, samt från 128 GB till 1 TB ROM.

Fotofunktioner representeras av en 8-megapixelkamera på baksidan och en 5-megapixelkamera på framsidan med Windows Hello. Fodralet innehåller USB 3.0 -portar, Mini DisplayPort, SurfaceConnect, 3,5 mm ljuduttag, samt en plats för microSDXC -minneskort. Av de trådlösa gränssnitten finns det traditionellt Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac och Bluetooth 4.1.

Demontering

Bland de positiva egenskaperna framhöll iFixit -specialister användningen av 6 standard Torx -skruvar i designen av Microsoft Surface Pro, ett modulärt och utbytbart 3,5 mm ljuduttag, samt ett passivt kylsystem från flera värmerör.

De negativa aspekterna inkluderar det faktum att för demontering är det nödvändigt att ta bort den fast limmade displayen, vilket komplicerar procedurerna och ökar risken för skador på skärmmodulen. 5940 mAh -batteriet, liksom den tidigare modellen, är också fastlimmat på fodralet, och det är anslutet under moderkortet, därför måste du demontera enheten helt för att byta batteri.

Dom

Efter att ha demonterat och studerat Microsoft Surface Pro 6 i detalj, gav iFixit -experter en nedslående dom – underhållbarhetsindexet var minst 1 poäng av 10 möjliga. Detta innebär att nyheten praktiskt taget inte kan repareras.

0 Shares