Instagram kommer att begära ditt födelsedatum om du vill fortsätta använda appen

0 Shares

En av giganterna på sociala nätverk som vi känner till som Instagram, har meddelat att det av säkerhetsskäl på sin plattform kommer att börja begära födelsedatum för sina användare.

När du försöker se innehåll som appen anser vara känsligt kommer det hela tiden att börja visa meddelanden för dig att ange ditt födelsedatum (om du inte har angett det tidigare) så att plattformen kan visa innehåll baserat på din ålder.

Om du inte vill ange ditt födelsedatum kommer det en punkt där programmet helt enkelt inte låter dig använda det sociala nätverket om du inte anger de begärda uppgifterna.

Och för lögnare som inte anger sitt riktiga födelsedatum har Instagram meddelat att det har arbetat med ett artificiellt intelligenssystem som identifierar din ålder baserat på vilken typ av innehåll du ser på det sociala nätverket.

Instagram gör sitt bästa för att göra det till ett säkert och pålitligt socialt nätverk, särskilt för sina unga användare. Faktum är att födelsedatumet kommer att skapa nya säkerhetsverktyg riktade till den yngre publiken i det sociala nätverket.

Via Facebook

0 Shares