Inte bara iPhone: kommer Huawei Mate 50 också att kunna använda satellitkommunikation?

0 Shares

huawei mate 50 sms satellitkommunikation beidou

En av de mest spännande rykten om teknik på senare tid är utan tvekan den som ser nästa iPhone med möjlighet att ringa eller skicka SMS även om det inte finns något fält. Detta kunde inte låta bli att öppna denna funktion för kinesiska märken, särskilt Huawei, som kan utrusta Kompis 50 med kommunikation via satellit.

Huawei Mate 50: hur satellitkommunikation skulle fungera

huawei mate 50 sms -kommunikation via satellitbeidou 2

För att rapportera denna möjlighet är Weibo -läckaren, som förklarar hur i slutet av året smartphones från kinesiska märken kommer att kunna använda satellitkommunikation och argumenterar för att Apple inte skulle vara redo ännu. Men hur kommunicerar dessa enheter utan ett mobilnät?

Allt börjar med det välkända navigationssystemet Beidou, som vi förklarar i Denna artikel, utvecklat i Kina för Kina men som långsamt expanderar till hela världen. Tack vare detta system är det möjligt att skicka SMS via satellit, om det inte fanns något fält. Och Huawei ser ut som nästa märke för kommunikation via satellit, eftersom redan serien P40 stöder helt navigering med hög precision Beidou.

Men på vilken smartphone skulle denna teknik debutera? Återigen enligt läckaren skulle det vara Kompis 50 att öppna dansen, åtminstone för Huawei. Och enligt antagandena, om det inte hade varit för det USA-ålagda förbudet som resulterade förseningar och programändringar, skulle vi förmodligen ha en smartphone med satellitkommunikation redan hösten 2021. Enligt uppskattningar bör dock detta ske i första delen av 2022.

Blir du lockad av idén? Tror du att denna teknik också kommer snart från oss och att den kan vara mycket viktig för de områdena utan konkret nätverkstäckning? Låt oss veta i kommentarerna.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter Föregående artikel Var kan man köpa iQOO 8 och iQOO 8 Pro

Utexaminerad i engelska och kinesiska jämförande språk och kulturer, en stor teknikentusiast sedan han var barn, när IBM -datorer såg ut som något rumsligt. Passionerad att skriva, väldigt sugen på sport men så snart någon smartphone dyker upp framför hans ögon lämnar han världen för att kunna beundra den, en magnetisk attraktion. Han tror att Kina är möjligheternas land.

0 Shares