Intel kastar handduk i strid mot ARM-chipsets, i surfplattan …

0 Shares

Vi är vana vid att se smartphones med ARM-chipset och då och då upptäcker vi en Intel-baserad enhet. Intel är dock mer benägna att visas på surfplattor. Men som Snapdragon och Mediatek har till stor del tagit över segmentet för mobila enheter. Ny info inifrån Intel berättar för oss att chiptillverkaren ganska mycket har kastat handduken.

Intel-1-800x553

Som ni vet har Intel minskat sin verksamhet och sagt upp människor, tydligen för att skära av den oroliga Atom-armen. Intel Broxton och SoFIA, chips som är avsedda för i år sägs ha burkats och Cherry Trail kommer också att drabbas av samma öde. Intel verkar bara inte sälja tillräckligt med dessa marker till sina partners.

Cherry Trail överlappade redan kärnan i M-serien, så det är vettigt. Windows-fans måste veta att det är dåliga nyheter för dem, eftersom det kan påverka den ryktade Surface Phone och framtida Surface-enheter (som Surface 3 och Surface 4). Sådana modeller har alltid förlitat sig på en mindre mobil SOC, och Surface non Pro-enheterna litade på Tegra ARM-chips och Cherry Trail på den senaste enheten.

Naturligtvis kan vi se något galet som Microsoft gör sitt eget chip, men jag kan inte se dem göra det. Qualcomm kommer förmodligen att ta den affären … I grund och botten är det RIP Intel i området för mobila enheter. Kanske skapar det utrymme för AMD?

0 Shares