Intel Neural Compute Stick 2: ett neuralt nätverk i storlek på en flash -enhet för $ 100

0 Shares

Intel introducerade Neural Compute Stick 2 -enheten, som påskyndar och förenklar processen med att skapa, konfigurera och träna neurala nätverk i smarta hemmaprylar, Internet of Things, medicintekniska produkter samt drönare och robotar.

Intel Neural Compute Stick 2

Funktionsprincip

Intel Neural Compute Stick 2 är baserat på Movidius Myriad X VPU (vision processing unit) -chipet och är ett miniatyriskt autonomt neuralt nätverk som är utformat för att lossa datorkraften som används vid träning av neurala nätverk.

Neural Compute Stick 2

Genom att ansluta en gadget via en USB 3.0 -port till en dator med Linux kan du utveckla algoritmer för AI -system och datorsyn på en vanlig bärbar dator utan molntjänster.

Den nya Neural Compute Stick 2 har ett ökat antal kärnor, vilket har ökat prestandan 8 gånger jämfört med förra årets modell.

Intel Neural Compute Stick

Redan innan den officiella utgåvan av Neural Compute Stick 2 levererades enheten till några utvecklare som redan har släppt kompatibla realtidsprogram:

Clean Water AI – symbios av datorsyn och mikroskop för att söka efter skadliga mikroorganismer i vatten; BlueScan AI – hudskanner för att upptäcka melanom; ASL -klassificering – amerikansk teckenspråköversättare.

Pris

Neural Compute Stick 2 är tillgänglig för alla intresserade utvecklare direkt från Intel för $ 100.

0 Shares