Intel utvecklar 2 i 1 Reference Design Tablet för Kina, med …

0 Shares

2-i-1-surfplattorna håller i princip hela surfplattamarknaden flytande, med tanke på den senaste tidens tillväxt. Intel är en stor aktör på skiffermarknaden och därmed är dess nya referensdesign för 2 i 1-modeller något som vi verkligen vill analysera.

ref_01

Vi har här en referensdesign för den kinesiska marknaden, en uppdaterad version av referensskivorna vi redan hade. Chiptillverkaren rekommenderar att man använder Intel Core m3 Skylake-processorer med låg effekt, med skärmstorlekar som sträcker sig från 9,7 tum till 12,5 tum. Kylflänsar nämns också, liksom fodermaterial som gör sitt bästa för att sprida värme, för att hålla designen fläktlös.

ref_02

Referensmodellen har också förslag på USB Type C-kontakter och kameror med stöd för Windows Hello. Den medföljande USB Type C 3.1-porten tillåter surfplattanvändare att ansluta en nätadapter samt extern skärm, tangentbord, mus eller flash-enhet till samma port. Intel rekommenderar också USB- eller MIPI-kameror med IR-sensorer och IR-lysdioder för ansiktsigenkänning.

Det finns mycket vickrum för specifikationerna för referensplattorna. Du kan få dem med var som helst mellan 1 GB eller 8 GB RAM och mellan 32 GB och 256 GB lagring (eMMC 5.0 eller SSD). Saker kommer att bli intressanta i år!

ref_08

ref_06

ref_03

0 Shares