iOS 12.1 kan enkelt hackas via FaceTime

0 Shares

Det har bara gått två dagar sedan lanseringen av det mobila operativsystemet iOS 12.1 för kompatibla iPhone-, iPad- och iPod touch -modeller. Några timmar efter lanseringen upptäcktes dock en allvarlig bugg som låter dig kringgå enhetslåset och få åtkomst till alla kontakter utan lösenord.

Apple-iOS-12-1

Experimentet för att kringgå blockeringen gjordes av Jose Rodriguez, som redan hittade liknande buggar i iOS 12 och 12.0.1. Allt som hände filmades.

Den nya Group FaceTime -funktionen används för att kringgå lösenordet. Fysisk åtkomst till iPhone krävs också. Angriparen måste ringa den iPhone han behöver från en annan iPhone (om offrets nummer är okänt kan du be Siri om det). Konvertera sedan samtalet till FaceTime. Öppna menyn i det nedre högra hörnet på displayen, välj alternativet “Lägg till samtalspartner”, aktivera “flygplansläge” och använd 3D Touch -gester för att visa all nödvändig information från kontaktlistan.

Den upptäckta buggen är fortfarande öppen och fungerar på alla original iPhones som har uppdaterats till iOS 12.1, inklusive iPhone Xs, Xs Max och Xr.

0 Shares