iOS 9 kontra Android M i hands on Comparison Video (video)

0 Shares

Denna vecka gav oss WWDC 2015 och Apples tillkännagivande av iOS 9, inte så länge efter debut av Android M på I/O 2015. Idag får vi en jämförelse mellan iOS 9 och Android M, med hjälp av praktisk erfarenhet som erbjuds av Pocketnow.

android m kontra ios 9

De testade både iPad Air 2 som kör utvecklarversionen av iOS 9 och Nexus 9 med Android M ombord, utvecklarversionen. Videon nedan verkar fokusera mer på iOS 9, snarare än Android M, eftersom uppriktigt sagt dess innovationer är större. Apple har implementerat en multitasking -mekanism för kaskadkort som känns ungefär som Android M: s karusell, bara större.

Nyheten på iOS 9 består av split -screen -funktionen, som påminner oss om snappningsfunktionen i Windows 8.1 … Du kan också skjuta över ett mindre dockningsbart fönster över huvudfönstret. Sedan finns bild i bild tillgänglig på iPad Air, så att du kan flytta det lilla fönstret över hela skärmen. Allt är i betafas, men det ser bra ut.

Google Now har utvecklats till att erbjuda kontextkänslig information relaterad till vad som visas på skärmen när som helst. Apple Proactive -assistenten ger förslag relaterade till väder, kalendern eller de åtgärder du gör, ungefär som Google Now. Båda operativsystemen har också implementerat nya textrelaterade funktioner, till exempel den nya rullningen med två fingrar på iOS 9, de nya redigeringsverktygen och det nya textmarkeringsverktyget på Android M.

Siri förblir lika stel som vanligt, jämfört med det mer naturliga Google Now, åtminstone språkligt. Trots att båda uppgraderingarna är relativt små verkar Apples lite större, även om dess funktioner inte är nyhet om du tittar på Androids utveckling genom åren. Samsung och LG hade delade skärmfunktioner i flera år nu, men inte inbyggd Android. Åsikter?

0 Shares