iPad vinner JD Power 2016 US Tablet Satisfaction Study, med Microsoft …

0 Shares

Ända sedan den första iPaden debuterade har Apple varit kung över surfplattans segment, omöjligt att ta bort från första plats, även om de senaste två åren medförde allvarliga minskningar av försäljning och marknadsandel. Ändå hänger de på några poster och nummer ett fläckar. Till exempel vann Apple iPad JD Power 2016 amerikanska tablettnöjdhetsstudie.

iPad-tillfredsställelse

Detta innebär att Apple rankades högst i kundnöjdhet ännu en gång. Samma studie noterade att det finns en ökande efterfrågan på hybridtabletter, de som kallas 2 i 1-enheter. Det är det femte året som studien genomförs och för att testa kundnöjdheten analyseras dessa nyckelområden: prestanda, användarvänlighet, funktioner, styling och design plus kostnad.

Tillfredsställelsen mäts på en 1000-punkts skala. Bortsett från att iPad fick 830 poäng, var Microsoft mycket nära med 829 och Samsung med 822. Studien visade att tillfredsställelsen för hybridtabletterna är 11 poäng högre än den som erbjuds av icke-hybridmodeller. Hybridanvändare klockade också mer tid med Microsoft Office, surfa på Internet och använda sociala medier.

Bara om du undrar var Apple tappade poäng i den här undersökningen, ja, de tappade dem i kostnadsområdet, men gjorde bra i prestanda. Microsoft gjorde bra med styling och design och Samsung gjorde också poäng där.

0 Shares