Kinesiska White-Box-producenter utvecklar fortfarande tabletter med full styrka medan …

0 Shares

Genom en ny DigiTimes rapport får vi veta något om surfplattemarknaden idag. Tydligen, trots att företag gillar Samsung, Asus eller Lenovo har redan minskat antalet tabletter som producerats för att minska kostnaderna under andra halvåret, det verkar som om white-box-företag fortfarande utvecklar enheter med full styrka.

2015_hot_android_tablet_7inch_tablet_android

Detta är lite ovanligt eftersom vi ser att surfplattor inte är så populära som de gjorde de senaste åren. Enligt DigiTimes kan Asus för närvarande skicka runt 10 miljoner skiffer per år, men verksamheten ser förluster.

Som vi fick reda på för ett par dagar sedan lanserar Asus vid Computex 2015 -evenemanget ZenPad -serien med surfplattor, sortiment som ska förena Transformer Pad, FonePad, MeMo Pad och Vivo Tab till ett. Dessutom kommer Asus att minska antalet nya tabletprojekt med 50%.

Å andra sidan möter Samsung konkurrens från billiga surfplattor tillverkade i Kina, medan Lenovo nu fokuserar mer på endast WiFi-modeller och plattor med telefonfunktioner. Eftersom det är osannolikt att konsumentmarknaden kommer att se någon tillväxt, vände sig många spelare redan till företagsmarknaden. Apple vill ha något liknande med lanseringen av iPad Pro, en 12,9 tum stor skiffer som kommer att utformas för affärsmiljön.

0 Shares