Komponerade anteckningar blir orkestermusik tack vare surfplattans programvara

0 Shares

Musikteorikurs blev bara väldigt intressant, tack vare Dr. Lanny Lanfords strategi, som innebär att simulera en orkester och kör via programvara. Musiknoter kommer till liv på detta sätt och eleverna kan höra dem.

surfplattmusik

Lanford är en hyllad kompositör och förlitar sig på högsta teknik för att göra musiken mer användarvänlig. Med hjälp av Spartanburg Methodist College IT-avdelning anpassade läraren programvara som låter eleverna höra och redigera sina verk. Nyckeln är att hitta ett snabbare och enklare sätt att göra saker i den moderna världen och detta gäller även att skapa musik.

Den visionära professorn kan använda en penna för att rita musiken på en surfplatta och sedan blir ritningarna till grafik och när “play” -knappen trycks in börjar musiken att spelas. Vissa instrument kan utpekas, eller så kan du höra allt på en gång. Kör finns också, plus olika förändringar i tonhöjd, tempo och mer.

Lanford använder också programvaran för att komponera en filmpartitur. Det är väldigt spännande för musikvärlden. Du kan titta på en video av denna underbara lösning här.

0 Shares