LG Display debuterar “Wallpaper” OLED -panel som är mindre än 1 mm tjock

0 Shares

LG Display har presenterat en ny och mycket intressant OLED -panel, en typ av press på “tapet”, som mäter under 1 mm i tjocklek. Det är en stor prestation, särskilt för en 55 -tums OLED -panel. Även om detta är en välsignelse för TV -apparater, kommer det att vara mycket intressant att se hur detta utvecklas också för surfplattor.

lgd_7bde62e4fe0b94609b4ebfadd6da34cb.nbcnews-ux-960-700

55 -tums OLED -skärmen väger 1,9 kilo och den är fäst på en vägg tack vare en magnetmatta. När du är klar med det kan du helt enkelt skala bort det. OLED är nästa generations teknik, överlägsen LCD och plasma. Det lägger till ett organiskt sammansatt lager som gör det möjligt för paneltillverkare att skapa mycket smala skärmar, men också böjda. Det organiska materialet kan också avge sitt eget ljus, så det behövs inget bakgrundsbelysning.

Kan du tänka dig att skala bort en under 1 mm tjock tablett från ditt bord? Naturligtvis behövs andra komponenter, så låt oss säga 2 eller 3 mm, vilket också är otroligt tunt. Problemet med OLED -paneler är de höga produktionskostnaderna, men LG har till och med räknat ut det genom att öka avkastningen och nå 80%.

0 Shares