LG Tone Review Free FN7: bland de bästa hörlurarna med ANC (och de desinficeras tack vare UVnano)

0 Shares

Att världen av TWS hörlurar full av alternativ är ett faktum. Särskilt det senaste året har tillverkningsföretagen i trådlösa Bluetooth-hörlurar de har praktiskt taget fyllt marknaden med hundratals modeller som passar alla budgetar och i vissa fall kan tillgodose behoven hos även de mest erfarna användarna. Och, låt oss inse det, i en sektor full av alternativ blir det mycket komplicerat att kunna göra rätt val. Nu har det blivit nästan för ytligt att utvärdera trådlösa Bluetooth-headset baserat på pris eller kvalitet, eftersom det i allmänhet är två faktorer som tenderar att göra en hel serie av kompromisser som kolliderar med varandra: billiga modeller garanterar inte hög kvalitet, medan kvalitetsmodeller inte garanterar ett ekonomiskt pris.

Lyckligtvis dock i TWS hörlurar det finns också en “mellanvärld” som vi nästan kan betrakta som, där företag (säkert medvetna om den hänsynslösa konkurrensen) har försökt infoga modeller med ett välbalanserat förhållande mellan kvalitet och pris och kännetecknat av unika funktioner som verkligen kan driva användare för att lättare välja en viss modell.

Och exemplet på allt detta är LG Tone Free HBS-FN7. Bluetooth-headset av god kvalitet, som säljs till ett mänskligt pris, som skiljer sig från mängden går utöver enkla tekniska egenskaper. Okej, det är en modell utrustad med ANC och gjordes i samarbete med Meridian Audio (ett av de äldsta engelska företagen i branschen), men de har något mer som förmodligen kommer att fånga folks uppmärksamhet: en UV-sterilisator inuti laddningsfodralet, vilket eliminerar bakterier och bakterier på var och en av de två hörlurarna.

Säkert. Men inte ett försök att rida koronaviruspandemin, inte heller för att de har funnits på marknaden ett tag och design- och utvecklingsprocessen började långt innan covidens ankomst.

LG Tone Review Free FN7: TWS med brusreducering (och bakterier)

paket innehåll

Förpackningen av LG Tone Free HBS-FN7 det är typiskt för företagets produkter. Lådan där TWS förvaras och det relativa laddningsskyddet med UV är väl underhållet och inuti hittar vi:

LG Tone Free; laddningsväska med sterilisator; USB Type-C laddningskabel; Instruktionsmanual.

Design och material

Även om de säljs till ett något lägre pris än vissa konkurrerande modeller, vad gäller design och material LG Tone Free HBS-FN7 de passar in i premiumsegmentet av äkta trådlösa öronproppar. Dessa TWS-hörlurar finns i två färger, vita eller svarta, och skyddas av ett polykarbonatskal med en blank yta och har ett mycket trevligt utseende. Måtten är inte de mest kompakta och är av in-ear-typen med en gummikudde som (lyckligtvis) är mycket bekväm.

Det finns en singel på varje hörlur beröringskänsligt områdeeller placerad på toppen av stammen och markerad med en något tjockare yta, som är mycket lätt att hitta även när den bärs. Några av de kontroller som är möjliga med beröringen är fasta och kan inte ändras via hanteringsappen (som vi kommer att prata om snart), medan andra är helt anpassningsbar.

Även väldigt trevligt är fallet, som är cirkulärt, gjort av ogenomskinligt polykarbonat, och som också stöder trådlös laddning, liksom den som är ansluten via den vanliga USB-C-kabeln. På framsidan finns en liten status-LED och även om det externt kan verka ett väldigt minimalistiskt fodral (som passar bra i fickan och inte stör, med tanke på den kompakta storleken), öppnar väskan saker och ting förändras mycket.

Och de ändras inte på grund av logotypens närvaro Meridian, placerade i vanlig syn, men de gör det på grund av två blå lysdioder som kommer att aktiveras varje gång ärendet öppnas: kom ihåg, dessa lysdioder är bara en ganska prickigt sätt för att betona närvaron av UV-systemet, men desinficera inte hörlurarna.

För att aktivera systemet UVnano kommer att vara måste ladda fodralet med kabelnoch låt locket vara stängt. Det är bara i detta fall som UV-lampor, strategiskt placerad för att nå även insidan av in-ear-gummit, kommer att börja fungera: enligt företaget, om det används i 10 minuter systemet skulle kunna eliminera 99,9% av bakterierna.

Det finns inget sätt att se UV-lamporna i aktion, annat än genom den externa lysdioden i laddningsfodralet, och jag har inte heller kunnat se till att lamporna faktiskt tänds (så snart locket öppnas avaktiveras systemet). Men personligen tror jag vad företaget sa, så för den här funktionen du måste gå till förtroende. Hur som helst är hörlurarna det IPX4-klassad för vattenmotstånd, så inga problem när du använder dem när du gör fysiska aktiviteter utomhus och i regnet.

Tekniska egenskaper och samtal

De LG Tone Free HBS-FN7 integrera drivrutiner dynamisk 6mm och tack vare Bluetooth 5-anslutning kan de stödja i SBC- och AAC-codec. Kompatibilitet med Google Fast Pair-protokollet är också integrerat, endast tillgängligt på kompatibla Android-smartphones, och även om de vid första anblicken kan verka praktiskt taget identiska med HBS-FN6, i själva verket skiljer de sig från den tidigare modellen för en detalj som, genom nu kan inte underskatta mer: ett system av aktiv brusreducering.

ANC bygger på en tre mikrofonsystem för var och en av de två hörlurarna kan den hanteras både via pekreglagen och hanteringsapplikationen och integrerar också ett “Transparency” -läge för att kunna lyssna på externa ljud: och det är en viktig funktion, särskilt eftersom det är en in -hörlurar, den irriterande “korkeffekten” som är typisk för denna produktkategori elimineras.

där första anslutningen det blir väldigt enkelt, eftersom det räcker att öppna fodralet och para ihop dem manuellt på smarttelefonen. För de efterföljande behöver du bara öppna fodralet och på mindre än en sekund kommer de automatiskt att ansluta till både Android-smartphones och iOS-enheter.

Anslutningen kommer alltid att vara mycket stabil, upp till 10 meter bort från smarttelefonen, när det gäller latens det finns inga förseningar i att titta på filmer eller videor.

Bra mikrofonernas kvalitet som används i samtal, integrerade i var och en av hörlurarna, som fungerar diskret även i mycket bullriga miljöer tack vare brusreducering som gör sitt jobb i genomsnitt: kort sagt, det skriker inte ett mirakel, men telefonsamtalen är alltid på en bra nivå, även under extrema förhållanden.

Ljudkvalitet – LG Tone Free HBS-7

Ljudkvaliteten på LG Tone Free HBS-FN7 det är genomsnittligt. Jag måste dock erkänna att det tog lite tid att vänja mig vid ljudprestanda för företagets ANC-hörlurar. 6mm-förarna gör ett utmärkt jobb särskilt i basen, som är mycket fylliga och djupa, men lite mindre med de höga frekvenserna, som jag tyckte var lite obalanserade jämfört med de låga. Resultatet är ett ljud som tenderar att vara mer fylligt än kristallint men som lyckligtvis är möjligt anpassa via equalizern LG Tone-applikation Free, vilket gör att hörlurarna kan ge sitt bästa.

När du väl har hittat rätt utjämning för dina öron inser du att det är praktiskt taget omöjligt att besvära förarna av LG Tone Free HBS-FN7. Även när de höga frekvenserna vrids upp till maximalt förblir ljudet rent och fritt från alla typer av skakningar. Vilket tydligt händer även om basarna höjs, vilket jag inte tycker är absolut nödvändigt.

Med min favoritutjämningsnivå (som, konstigt men sant, tenderar att föredra höga frekvenser), när jag lyssnar på olika musikgenrer eller tittar på TV-serier och filmer i streaming, LG Tone Free HBS-FN7 de garanterade en bra ljudkvalitet som, i samband med gummikuddarnas komfort och ANC: s närvaro, gav mig möjlighet att koppla av i komfort även om jag märkte en detalj om brusreduceringen: i “transparens” -läget finns det är en liten känsla av “grovhet” av externa ljud, som tenderar att förstärka den omgivande miljön lite för mycket, vilket gör till och med ett ganska tyst rum bullrigt.

Också bra streamingupplösning, som drar full nytta av koderna som den är kompatibel med och som inte tenderar att klippa för mycket de höga frekvenserna, som är närvarande och välbalanserade. Det jag gillade mest med ljudkvaliteten på LG Tone Free HBS-FN7, är dess förmåga att göra alla ljudelement urskiljbara: även de svagaste detaljerna i musikspåren är tydligt hörbara och överskuggas absolut inte av de mer ”fylliga”.

Ansökan

Ansökan LG Tone Free är kanske ett annat ess i ärmen LG Tone Free HBS-FN7. Finns för både Android och iOS, det är en välgjord och mycket enkel att använda app, med vilken du inte bara kan anpassa utjämningen av hörlurarna (eller använda förinställningar gjorda av Meridian Audio), men du kan också hantera dem olika mjukvaruuppdateringar eller anpassa några av pekskontrollerna.

Batteri autonomi

Bra batteritid: utan att gå vilse i för mycket samtal kunde jag använda LG Tone Free HBS-FN7 i cirka 17 timmar med en enda laddning, till vilken eventuella laddningar via UV-fodralet måste läggas. Och det är ett mer än bra resultat med tanke på försäljningspriset och autonomiprestandan hos modellerna som direkt konkurrerar med LGs hörlurar.

Pris och överväganden – LG Free Ton HBS-FN7

Priset av LG Tone Free HBS-FN7 är 199 euro, och för dem som köper dem kommer det att finnas en LG XBoom Go som en present, en Bluetooth-högtalare värt 129 euro. Och det är värdelöst att gå runt, siffran är rätt, men LG: s TWS-hörlurar skiljer sig från alla andra modeller inom marknadssegmentet för en unik funktion: UVnano-desinfektionssystemet. Och även om jag inte har något sätt att faktiskt testa resultaten av detta desinfektionssystem, är jag övertygad om att det är ett tillägg som – särskilt under denna period – kan driva människor att välja LG Tone Free HBS-FN7 istället för andra produkter till samma pris.

Men bortsett från UV kommer det ner till TWS av god kvalitet, bland mina bästa Bluetooth-hörlurar som valuta för pengarna, med ett brusreduceringssystem som det fungerar betydligt bättre än den som är integrerad till exempel i Oppo Enco X (direkta konkurrenter till LG hörlurar). Det är dock viktigt att komma ihåg att användning av dessa TWS med ANC med “out-of-the-box” utjämning kan vara reduktiv: att fullt ut njuta av dem är det viktigt balansera frekvenser med utjämnaren optimalt för dina öron.

OBS! Om du inte ser rutan med koden eller länken till köpet, rekommenderar vi att du inaktiverar AdBlock.

LG Tone Free FN7 + LG XBook Go

Köp LG Tones Free FN7 med UVnano och få LG XBoom Go Bluetooth-högtalare i gåva!

Mer mindre ⭐️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares