MAKERphone – en konstruktör som låter dig montera din telefon själv

0 Shares

MAKERphone-insamlingen, en DIY Do It Yourself-smartphone som säljs som ett användarmonterat kit, har öppnat på Kickstarter.

MAKERphone

MAKERphone utvecklades ursprungligen för utbildningsändamål för att studera strukturen för mobila enheter för personer över 11 år. Observera att MAKERphone inte är ett vanligt modulkit, du måste använda en skruvmejsel, trådskärare och ett lödkolv för montering.

Enligt skaparna är den ungefärliga byggtiden i genomsnitt 7 timmar och beror på användarupplevelsen.

Hårdvarukomponent

MAKERphone är byggd på ESP32-mikrokontrollern, som består av en 2-kärnig Xtensa LX6-processor med en frekvens på 160 MHz, 520 KB SRAM och 4 ROM som kan utökas med microSD-kort.

MAKERphone

Kommunikationsfunktioner representeras av GSM-modulen SIM800L med stöd för frekvenser på 850/900/1800/1900 MHz, Wi-Fi 802.11 b / g / n och Bluetooth v4.2 BR / EDR. Smarttelefonen är utrustad med en fullfärgs 1,8-tums skärm med en upplösning på 160 × 128 utan pekskärm, kontrollen utförs med en joystick och hårdvaruknappar.

MAKERphone

programvara

Efter att du har monterat MAKERphone måste du själv skriva programvara för den, för vilken alla verktyg och dokumentation för enheten är offentliga. För detta finns det stöd för tre programmeringsspråk:

Micropython är en dialekt av ett av de mest populära Python -språken. På grund av att koden på detta språk oftast inte är sammanställd utan tolkas i realtid har utvecklarna skapat speciell programvara som låter dig skapa körbara filer som kan köras på MAKERphone från MicroSD -kort. Scratch är ett språk för nybörjare programmerare med en ålderskategori från 5 års drag-och-släpp-stöd. Arduino är en låg nivå IDE för interaktion med hårdvarukomponenter.

Kostnad och släpptid

Standard MAKERphone kit kostar $ 94, och med alla nödvändiga verktyg, till exempel ett lödkolv, kostar det $ 119. Hittills har 727 användare förbeställt på Kickstarter för totalt $ 80 000. Insamling förväntas slutföras i slutet av november 2018.

0 Shares