MediaTek lanserar Helio X30, den första tiokärniga SoC

0 Shares

mediatek

Det vet vi alla i teknikens värld mikroprocessormarknaden domineras för närvarande av Qualcommmedan MediaTek erbjuds som det asiatiska alternativet. Vi kan börja inkludera Samsungs Exynos i denna grupp, även om det sydkoreanska företaget vanligtvis reserverar det för sina mest kraftfulla terminaler. Vid detta tillfälle har MediaTek tillkännagivit sin nya processor, Helio X30, sin topp i sortimentet som kommer att tävla mot den viktigaste Snapdragon.

Först och främst måste vi säga det allt från Kina är starkt ifrågasatt, åtminstone ur kvalitetssynpunkt. Det är också av detta skäl som priset alltid är något lägre än resten.

helium x30

Helio X30 är den första kommersialiserade processorn med 10 kärnor. Den har 2 Cortex A53 -kärnor som körs på 1 GHz, 2 1,5 GHz -kärnor, 2 2 GHz -kärnor och 4 Cortex A72 -kärnor som körs på 2,5 GHz. Om vi ​​gör summan kommer vi att ha de 10 kärnorna som gör det möjligt att hantera 4 GB LPDDR4 RAM med en hastighet på upp till 1600 Mhz och en Mali T880 GPU.

Jämfört, Helio X30 kommer att tävla head-to-head med (ifrågasatta) Snapdragon 810: fyra ARM Cortex A57-kärnor upp till 2 GHz, fyra Cortex A53-kärnor med 64-bitars stöd och en Adreno 430 GPU.

Kan denna nya satsning från MediaTek förtränga Qualcomm från sin prestigefyllda position?

0 Shares