Mercado Libre medgrundare tillkännager byggandet av ett andra distributionscenter i Chile

0 Shares

Covid-19-pandemin förändrade sättet att handla för många människor och för många andra företag. En av dessa var Mercado Libre, som såg en möjlighet för tillväxt inför den traditionella detaljhandelskrisen. Enligt uppgifter från Kawésqar Lab leder Falabella från och med oktober 2020 e-handel i Chile med 14,5%, följt av Cencosud (12,6%), Walmart (6,4%), Ripley (4,3%) och slutligen Mercado Libre med 3% av försäljning via internet. De två ledarna stämdes av den nationella konsumenttjänsten för att inte ha uppfyllt leveransfristerna.

Men Mercado Libre började sitt angrepp genom publicitet på allmänna vägar, tv-program och produktutbud. För företaget har marknaderna i Brasilien, Argentina och Mexiko alltid varit de viktigaste i regionen, dock På grund av de resultat som erhölls under det sista kvartalet 2020 är Colombia och Chile positionerade som de med mest framskrivning. Så mycket att företaget redan har öppnat sitt första distributionscenter i landet.

Men detta skulle inte vara det enda i Chile. Detta, för i samtal med DF MÁS, Mercado Libres grundare, Stelleo Passos Tolda, försäkrade att företaget redan har ett kontrakt för byggandet av ett andra distributionscenter för företaget i vårt land. Nybyggnaden skulle ha 100 tusen kvadratmeter, tio gånger den för det nyligen invigda centrumet, vilket motsvarar 15 fotbollsplaner.

För byggandet av “La Nave”, som de redan kallar det i företaget, nådde de avtal med Red Megacentro, som kommer att lokalisera platsen särskilt för Mercado Libre. Det förväntas vara klart i början av 2022 och vara beläget i Colina. Men innan det tillkännagav företaget redan installationen av ett tillfälligt centrum på 37 tusen kvadratmeter och som kommer att levereras 2021, även i den kommunen.

Källa: DF MÁS

Vad tycker du om den här annonsen?

0 Shares