“Messenger” sålde AirPods 2 två gånger billigare men vägrar nu leverera dem

0 Shares

På den officiella webbplatsen för Svyaznoy-nätbutiken, som ett resultat av ett fel, kunde en förbeställning för nya Apple AirPods 2 trådlösa hörlurar ges ut istället för 13.490 rubel för endast 6590 rubel. Ett stort antal köpare lyckades placera och betala för en förbeställning, men onlinebutiken vägrade att leverera ordern till det deklarerade reducerade priset.

AirPods 2

I alla andra butiker är kostnaden på 6590 rubel inställd för ett fodral med trådlös laddning för första generationens Apple AirPods. Således förvirrade ”Svyaznoy” kostnaden för fodralet och de nya hörlurarna.

Baserat på massan av kommentarer i den officiella allmänheten av “Messenger” VKontakte, motiverade initialt webbutiken sig med den felaktigt angivna kostnaden för AirPods 2 och försökte avbryta beställningar. Därefter sa företrädarna för “Svyaznoy” att prislappen hade sänkts som en del av åtgärden och att reklampartierna redan hade avslutats. Därefter ombads alla de som förbeställde att betala upp till full kostnad eller annullera beställningen annars. Vissa köpare godkände återförsäljarens villkor, medan andra krävde att leverera den betalda produkten, eftersom köpet redan gjordes till det angivna priset och konsumentskyddslagen bekräftar detta krav.

Således stod internetbutiken “Svyaznoy” inför ett svårt val: förlust av anseende eller pengar. Baserat på de oupphörliga kommentarerna i “Svyaznoy” VKontakte-gruppen, kommer användarna inte att dra tillbaka, och återförsäljaren försöker övertala kunder att vägra order för att minimera förluster. Från och med idag har ingen av köparna fått sin beställning.

0 Shares