Microsoft drar tillbaka Groove Music -appen för iOS och Android

0 Shares

I slutet av förra året meddelade Microsoft slutet av din musikstreamingtjänst, Groove Music och genom en allians med Spotify kunde alla användare som hade Music Pass för den här tjänsten flytta alla sina spellistor och låtar till denna andra applikation, förutom att de har 2 gratis månaders Premium.

Det enda som återstår av tjänsten är dock det all musik som är lagrad i OneDrive kan fortsätta att lyssna på genom programmet, som var tillgänglig på alla Windows 10 -plattformar (PC, Xbox eller Windows Phone), Android och iOS.

Stödet för applikationen i de två senaste operativsystemen har dock tagit sitt slut, och det är Redmond -jätten meddelade att från och med 1 december i år kommer Groove Music för iOS och Android att sluta fungera, och måste därför avinstalleras, och dessutom kommer appen från och med idag (1 juni) inte längre att vara tillgänglig för nedladdning på båda plattformarna.

Detta betyder inte att vi inte längre kan komma åt musiken vi har på OneDrive, men bara vi kommer inte längre att kunna reproducera det genom denna tjänstoch uppenbarligen kommer denna funktion att fortsätta att vara tillgänglig för applikationen på Windows 10 -plattformar.

Källa: The Verge
0 Shares