Microsoft har patenterat en Xbox-controller för mobiltelefoner

0 Shares

Så småningom världen spelare det närmar sig mobila enheter på ett mer verkligt och sofistikerat sätt. Vi har redan sett ankomsten av spel som Fortnite till Android, mer mogna emulatorer, och avsikten med märken för videospelkonsoler, ännu mer intresserade av att gå in och blanda båda världarna.

Och det har det inte bara varit branschen för att skapa enheter med fokus på en värld av fans av videospelIstället har det upptäckts att Microsoft har patenterat en kontroller för sin Xbox-konsol tillgänglig för telefoner, särskilt Android.

Patentet för denna kontroll består av förvandla din telefon bredvid den här enheten till en gamepad som en slags Nintendo Switch, men på din telefon. Att använda det så enkelt som att generera en dockningsaktivering genom enkel installation av kontrollen tillsammans med telefonen.

Från Microsoft svara på detta system som:

”Många typer av spel är mindre lämpliga för mobila enheter. Trots system som AdaptControl, när du använder virtuella kontroller på skärmen, pekemuleringar av traditionella spelkontroller som Dpads, knappar och joysticks är ofta otillfredsställande

Tyvärr är detta bara ett patent, där vi inte är säkra på att veta hur lång tid det tar att kunna se det i verkligheten. När vi går med denna invasion spelare på telefonerna kan det vara mycket snart.

0 Shares