Microsoft presenterar Project xCloud -spelströmningstjänst

0 Shares

Information om Microsofts utveckling av sin egen spelströmningstjänst har cirkulerat på nätet länge, men först nu har det officiellt meddelats. En tjänst som heter Project xCloud genomgår intern testning och kommer att vara tillgänglig för spelare under 2019.

Projekt xCloud

Microsofts representanter sa att Project xCloud kommer att vara kompatibelt med nästan alla moderna enheter, inklusive spelkonsoler, datorer och mobila enheter. Tekniken kommer att baseras på “anpassade” servrar som är byggda på Xbox -maskinvaruplattformen för kompatibilitet med konsolspel. Servrarna kommer att finnas i Microsoft Azure -datacenter i 54 länder för att säkerställa minimal latens.

Project xCloud-test utförs på mobila enheter med Bluetooth-ansluten trådlös Xbox Controller, och ett dedikerat pekgränssnitt skapar sina egna virtuella kontroller.

Nu testas Project xCloud i nätverk med en dataöverföringshastighet på 10 Mbit / s, vilket gör det möjligt att med förtroende säga om stödet för mobila 4G -nät.

Vi kommer att påminna, nyligen släppte Google en liknande tjänst Project Stream, som låter dig strömma spel i webbläsaren Chrome.

0 Shares