Microsoft tillkännager avtal med extra enhetspartners, utökar plattformsstrategi

0 Shares

Microsoft tillkännagav en ny serie partners och strategiska avtal som underlättar expansion via plattformsoberoende. I mars meddelade MS också strategiska avtal med OEMS Samsugn och Dell, men också 8 regionala OEM -tillverkare och Pegatron. Idag utökas listan.

PowerPoint-hjälte-landskap-2-640x462

Det finns ytterligare 20 namn på lokala och globala OEM -partners tillagda i listan, inklusive LG, Sony, Haier, Positivo och Wortman. Dessa företag kommer att göra Microsofts produktivitetsappar och tjänster tillgängliga på sina Android -plattor. Totalt 31 partners kommer att erbjuda Android -surfplattor förinstallerade med Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive och Skype.

Vid det här tillfället nämner Microsoft tillfälligt att de kommer att finnas tillgängliga på “en ny LG -surfplatta” och Sony kommer att inkludera dem på Xperia Z4 -surfplattan under de kommande tre månaderna. Just nu har Microsoft redan sina appar på Samsungs surfplattor och telefoner och det slöt nyligen en överenskommelse med Cyanogen om att inkludera sina appar på de enheter som operativsystemet körs på. Kan detta betyda att Googles produktivitetsappar dör på Android?

0 Shares