Microsofts Giant Surface Hub -surfplatta blir tillverkad i USA, vid Wilsonville …

0 Shares

Det finns väldigt få saker gjorda i USA nuförtiden, särskilt hårdvara, men Microsoft lyckas få det att hända med sin gigantiska Surface Hub -enhet. Det kommer att tillverkas i en fabrik i Wilsonville, Oregon. Enheten säljer för någonstans mellan $ 7.000 och $ 20.000.

microsoft-web1-master675

Det riktar sig till högteknologiska miljöer, konferensrum och liknande. Den största Surface Hub -modellen mäter 84 tum i diagonal och det ser ut som en grundläggande iPad i en överdimensionerad version. Den erbjuder en 4K -upplösning och att se den gjord i USA är konstigt, eftersom även något så populärt och amerikanskt som Xbox -konsolen görs utomlands under tiden.

Det här är inte första gången vi har sett detta hända, eftersom Apple Mac Pro också byggdes i Texas för två år sedan. Med tanke på att Surface Hub är en tjur som väger över 200 pund, är det faktiskt mer meningsfullt att bygga den lokalt, än att den försiktigt skickas utomlands för långa avstånd. Apple investerade 100 miljoner dollar för att få tillbaka tillverkningen i USA och nu är Microsoft på samma väg.

Allt började med att Motorola Mobility byggde Moto X på en fabrik i Texas och nu har det blivit en trend. Surface Hub grundversion kostar $ 7000 för 55 tums modellen och den dyrare modellen går upp till $ 20 000 och en 84 tums diagonal. Den låter dig använda en penna på den, panorera runt en bild med dina händer, dela innehåll och redigera den live. Den har också en anpassad version av Skype, OneNote och den får Windows 10.

0 Shares